Aardbeien chiajam (koolhydraatarm)

Zoetrecepten

Zonder een bepaalde hoeveelheid suiker mag het officieel geen ‘jam’ heten, maar deze aardbeien-chiajam uit mijn boek PUUR ZOET is zeker zo lekker en past binnen een koolhydraatarm dieet.

Het is nu twee jaar geleden dat mijn boek PUUR ZOET gelanceerd werd. Dat vieren we met deze aardbeien-chiajam uit het basisreceptenhoofdstuk van PUUR ZOET, zodat ik jullie daar tijdens deze koolhydraatarme maand nog verder mee kan inspireren.

Rood fruit mag in beperkte mate gegeten worden binnen een keto of koolhydraatarm voedingspatroon, dus als je niet meteen de hele pot leeg lepelt, zit je goed! De jam bevat geen gelei of extra suiker en dankt haar stevigheid aan de chiazaadjes. En tja, chiazaadjes blijven wel een dingetje: je houdt ervan of niet. En j je proeft ze wel terug, ook al is het uiteindelijk meer in gelvorm.

Je kunt de jam nog wat zoeter maken door er een beetje zoetstof naar smaak aan toe te voegen. Ook kun je variëren met andere soorten fruit, zoals frambozen of bramen! Mega lekker.

Zoetrecepten

Aardbeien chiajam (koolhydraatarm)

Door | 5 minuten + opstijftijd | 1 personen

Dit heb je nodig

  • 200 gram aardbeien of ander fruit
  • 1,5 el chiazaad
  • Evt. zoetstof

En zo doe je het

  1. Pureer de aardbeien zo grof of fijn als dat jij lekker vindt in jam. Doe dit in een pannetje en verwarm 5 minuten op medium vuur. Blijf goed roeren.
  2. Roer het chiazaad er doorheen en zet het gas uit. De jam zal dikker worden, maar op een andere manier dan ‘echte’ jam. Doe de jam in een goed af te sluiten pot en laat afkoelen voor je het in de koelkast zet. Daar zal het nog verder opstijven.
  3. Wil je het fruit liever niet verwarmen? Roer de chiazaadjes dan door vers gepureerd fruit en laat dit een uurtje dikker worden in de koelkast.

BEWAREN: maximaal twee weken in de koelkast.

TIP: Je kunt deze jam met elk soort fruit maken! Maar het moet wel gepureerd fruit zijn, geen vloeibaar sap 😉

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Aardbeien chiajam (koolhydraatarm)" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0