Rijstpudding maken met kokosmelk en lychees Een rijstpudding met kokosmelk en lychees is een perfect dessert na een etentje met gerechten uit de Aziatische keuken. Met maar weinig werk tover je een simpele rijstpudding tot een toetje om je vingers bij af te likken. Rijstpudding met gewone rijst maken Rijstpudding maak je idealiter met dessertrijst, maar goede alternatieven zijn sushirijst en risotto. Deze rijstsoorten hebben een ronde korrel waardoor de vloeistof snel wordt opgenomen met een heerlijk romig resultaat. Eigenwijs als ik ben, heb ik geprobeerd om deze rijstpudding met gewone rijst te maken (pandanrijst, in dit geval), omdat de meesten dit altijd wel in huis te hebben. Deze rijst heeft een langere korrel en je zult iets meer moeite moeten doen om tot een romig resultaat te komen – vandaar o.a. de keuze voor kokosmelk. Vind je jouw pap na het koken nog niet romig genoeg? Voeg dan gewoon nog een scheutje extra kokosmelk toe. Tropisch toetje Deze rijstpudding met kokosmelk heb ik afgetopt met verse lychees. De zachte, zoete fruitsmaak van lychees combineert perfect bij de kruidige nasmaak van Aziatische gerechten. Vroeger at ik bij een Chinees restaurant waar we regelmatig kwamen altijd een toetje van gecondenseerde kokosmelk met lychees en aardbeien. Zalig. Dit puddingtoetje met rijst en lychees is daar een soort knipoog naar. Rijstpudding met kokosmelk Voor deze rijstpudding met kokosmelk kookte ik de (ongekookte) rijst in kokosmelk light, maar je kunt ook 100 ml gewone kokosmelk mengen met 100 ml water. Kokosmelk light is immers niks meer dan kokosmelk waar meer water aan is toegevoegd waardoor het vetpercentage lager is. Met deze light variant krijg je alsnog een heerlijke romige smaak. Voor de frisse en tropische final touch voeg je aan het eindresultaat wat limoenrasp en verse lychees toe en je hebt een toetje voor winnaars – al zeg ik het zelf. De lychees zijn overigens gemakkelijk te vervangen door ander fruit zoals mango of aardbeien. Meer desserts met kokosmelk Dit is niet het enige lekkere toetje met kokosmelk dat op Zoetrecepten te vinden is natuurlijk. Kokosmelk zou m’n tweede naam kunnen zijn, dus ik heb nog een aantal fijne dessert exemplaren voor je in petto: Het lekkerste kokosijs Triple kokoscake Vegan kokos-limoen cheesecake (raw) Iced coconut latte Wat is jouw favoriete dessert met kokos? recept Rijstpudding maken met kokosmelk en lychees Een rijstpudding met kokosmelk en lychees is een perfect dessert na een etentje met gerechten uit de Aziatische keuken. Met… Printen 15 minuten 4 Ingrediënten Rijstpudding maken 800 ml kokosmelk (light) 200 gram rijst 100 gram suiker Toppings 1 limoen 12 lychees Verse muntblaadjes Bereiding Breng de kokosmelk samen met de rijst in een steelpan aan de kook, op laag vuur. Laat 30 minuten zachtjes pruttelen terwijl je zo nu en dan erin roert. Ontpit ondertussen de lychees en snijd doormidden. Snipper de munt. Zet beiden even opzij. Als de rijst gaar is en de kokosmelk grotendeels is opgenomen, roer je de suiker erdoor. Kan de pudding nog wat extra kokosmelk gebruiken? Voeg dan nog een scheut toe. Haal van het vuur, meng dan ook het sap en de schil van de limoen erdoor en verdeel over vier kommetjes. Verdeel de lychees over de bakjes en snipper de munt erover. Serveer direct. Tips bij rijstpudding maken Rijstpudding maken met gekookte rijst die is overgebleven? Meng dan 200 ml kokosmelk met 200 gram gekookte rijst – breng enkele minuten samen aan de kook en volg het recept verder. De lychees kun je vervangen door mango of aardbeien. Gebruik je dessertrijst? Gebruik dan 1 liter kokosmelk light (dit staat als het goed is aangegeven op de verpakking ook).
Kloppen de verhoudingen wel? Zojuist voor het eerst geprobeerd en leek niet op pudding, meer een soep… Beantwoorden
Ik ga het vanmiddag opnieuw maken om te testen! Het is alweer even geleden dat dit recept is gepubliceerd en ik neem je feedback heel serieus. Beantwoorden
Ik heb het inmiddels opnieuw getest en ik weet waar het mis is gegaan: met gekookte rijst heb je 200 ml (kokos)melk nodig en met normale, ongekookte rijst 800 ml. Mijn excuses! Het recept is nu aangepast en dank voor je bericht. Beantwoorden