Rijstpudding met kokosmelk en lychee Een rijstpudding met kokosmelk en lychee’s is een waanzinnig lekkere afsluiting voor een tropisch diner! Met heel weinig werk tover je een simpel rijstpudding toetje om tot een bakje tropische heerlijkheid. Rijstpudding maken Ik ben gek op lychee’s (hoe spreek jij het uit, “lietsjie”of “liesjee”?), maar had ze gek genoeg nog nooit in een recept of toetje verwerkt, terwijl het perfect combineert bij of na een Aziatisch etentje. Standaard als we Indisch eten bij de toko afgehaald hebben, houden we een bak witte rijst over. Het is dan Thomas’ favoriete toetje om daar met melk, suiker en kaneel (opwarmen) een toetje van te maken. Een ouderwetse rijstpudding dus ! Ik begreep er in het begin niks van, maar ben het over de jaren heen gaan waarderen. Maar die ouderwetse rijstpudding met kaneel past eigenlijk van geen meter bij dat lekkere Indische maal dat we daarvoor op hadden. Daardoor ontstond dit lekkere lychee toetje met kokosmelk! Rijstpudding met kokosmelk Zo kwam ik dus op het idee om dit simpele toetje in een fabuleus en tropisch jasje te steken, zodat je het met trots na een diner kunt serveren. Et voilà, dit rijstpudding met kokosmelk en lychee dessert is geboren! Je kookt de rijst in kokosmelk, wat een heerlijke romige smaak geeft, en je voegt er nog wat limoenrasp en lychees aan toe voor de frisse en tropische final touch. Een enorme winnaar, al zeg ik het zelf. Thomas was vooraf van mening dat niks zijn gouwe ouwe rijstpudding van vroeger kon overtreffen, maar was helemaal om na het proeven van deze rijstpudding met kokosmelk. Ook zonder lychee’s smaakt dit toetje trouwens heel erg lekker. Meer desserts met kokosmelk Dit is niet het enige lekkere toetje met kokosmelk dat op Zoetrecepten te vinden is natuurlijk. Kokosmelk zou m’n tweede naam kunnen zijn, dus ik heb nog een aantal fijne dessert exemplaren voor je in petto: Het lekkerste kokosijs Triple kokoscake Vegan kokos-limoen cheesecake (raw) Iced coconut latte Wat is jouw favoriete dessert met kokos? Ik hoor het graag in de reacties onder het recept, wie weet breng je mij nog op ideeën! 😉 recept Rijstpudding met kokosmelk en lychee Een rijstpudding met kokosmelk en lychee’s is een waanzinnig lekkere afsluiting voor een tropisch diner! Met heel weinig werk tover… Printen 15 minuten 4 Ingrediënten 800 ml kokosmelk (light) 200 gram gekookte rijst 100 gram suiker 1 limoen 12 lychee’s Verse muntblaadjes (garnering) Bereiding Ontpit de lychee’s en snijd doormidden. Snipper de muntblaadjes fijn. Doe de kokosmelk samen met de rijst in een steelpannetje en zet het vuur medium-hoog. Voeg de suiker toe en roer erin tot deze is opgelost en de rijst is opgewarmd. Zet het vuur dan uit en rasp de schil van de limoen erboven en knijp het sap erin uit. Meng erdoor en proef of je het zoet/zuur genoeg vindt. Zo ja, verdeel dan over vier leuke toetjeskommetjes. Verdeel de lychee’s over de vier bakjes en serveer meteen!