Suikervrije challengeĀ of niet, het is in het weekend altijd tijd to treat yo self. En daar gaat deze pindakaas-chocolade bananencake je ultiem bij helpen.
Het is een gezondere remake op mijnĀ chocolade bananencakeĀ (en dat was al best een gezond bananenbrood, kun je nagaan), omdat ik de olie en een deel van de dadels achterwege heb gelaten. Voel je vrij om wat dadels toe te voegen als je wel een zoeter resultaat wilt!
Recept
Pindakaas-chocolade bananencake
Suikervrije challengeĀ of niet, het is in het weekend altijd tijd to treat yo self. En daar gaat deze pindakaas-chocolade bananencake je ultiem bij helpen.
Snijd de meest rechte banaan in de lengte doormidden, snijd twee lange plakken (voor de topping) en leg deze even opzij. Pureer de rest fijn voor de pindakaasvolling en zet ook opzij. Beleg ondertussen een cakevorm van 30 cm met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden.
Ontpit de dadels en week in kokendheet water. Giet daarna af.
Pureer de twee bananen fijn met de dadels; dit gaat het makkelijkst als je ze in en kom doet en de staafmixer erop zet.
Doe het gepureerde dadel-banaanmengsel in een beslagkom en mix de eieren en de olie erdoor. Mix vervolgens ook het amandelmeel, de cacaopoeder, het bakpoeder en een flinke snuf zout mee.
Giet de helft van het beslag in de cakevorm. Meng de eetlepels pindakaas met de vier el gepureerde banaan, twee eetlepels gesmolten kokosolie n een snuf zout en verdeel dit over het beslag in de cakevorm. Giet de rest van het beslag eroverheen en top af met de plakken banaan.
Bak de pindakaas-chocolade bananencake in max. 45 minuten gaar in de oven (niet te lang, want dan wordt de pindakaasvulling droog).
Laat de cake een uur afkoelen en stort dan op een taartrooster. De chocolade bananencake is su-hu-perlekker als ze nog een beetje warm is, SO DIG IN!
* TIP
: Wil je geen olie gebruiken? Vervang dit dan 1:1 door ongezoete appelmoes.
** TIP
:Strooi eventueel nog een beetje havervlokken en gehakte walnoten er overheen voor een crunchy laagje.
Snijd de meest rechte banaan in de lengte doormidden, snijd twee lange plakken (voor de topping) en leg deze even opzij. Pureer de rest fijn voor de pindakaasvolling en zet ook opzij. Beleg ondertussen een cakevorm van 30 cm met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden.
Ontpit de dadels en week in kokendheet water. Giet daarna af.
Pureer de twee bananen fijn met de dadels; dit gaat het makkelijkst als je ze in en kom doet en de staafmixer erop zet.
Doe het gepureerde dadel-banaanmengsel in een beslagkom en mix de eieren en de olie erdoor. Mix vervolgens ook het amandelmeel, de cacaopoeder, het bakpoeder en een flinke snuf zout mee.
Giet de helft van het beslag in de cakevorm. Meng de eetlepels pindakaas met de vier el gepureerde banaan, twee eetlepels gesmolten kokosolie n een snuf zout en verdeel dit over het beslag in de cakevorm. Giet de rest van het beslag eroverheen en top af met de plakken banaan.
Bak de pindakaas-chocolade bananencake in max. 45 minuten gaar in de oven (niet te lang, want dan wordt de pindakaasvulling droog).
Laat de cake een uur afkoelen en stort dan op een taartrooster. De chocolade bananencake is su-hu-perlekker als ze nog een beetje warm is, SO DIG IN!
* TIP
: Wil je geen olie gebruiken? Vervang dit dan 1:1 door ongezoete appelmoes.
** TIP
:Strooi eventueel nog een beetje havervlokken en gehakte walnoten er overheen voor een crunchy laagje.
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
Snijd de meest rechte banaan in de lengte doormidden, snijd twee lange plakken (voor de topping) en leg deze even opzij. Pureer de rest fijn voor de pindakaasvolling en zet ook opzij. Beleg ondertussen een cakevorm van 30 cm met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden.
Ontpit de dadels en week in kokendheet water. Giet daarna af.
Pureer de twee bananen fijn met de dadels; dit gaat het makkelijkst als je ze in en kom doet en de staafmixer erop zet.
Doe het gepureerde dadel-banaanmengsel in een beslagkom en mix de eieren en de olie erdoor. Mix vervolgens ook het amandelmeel, de cacaopoeder, het bakpoeder en een flinke snuf zout mee.
Giet de helft van het beslag in de cakevorm. Meng de eetlepels pindakaas met de vier el gepureerde banaan, twee eetlepels gesmolten kokosolie n een snuf zout en verdeel dit over het beslag in de cakevorm. Giet de rest van het beslag eroverheen en top af met de plakken banaan.
Bak de pindakaas-chocolade bananencake in max. 45 minuten gaar in de oven (niet te lang, want dan wordt de pindakaasvulling droog).
Laat de cake een uur afkoelen en stort dan op een taartrooster. De chocolade bananencake is su-hu-perlekker als ze nog een beetje warm is, SO DIG IN!
* TIP
: Wil je geen olie gebruiken? Vervang dit dan 1:1 door ongezoete appelmoes.
** TIP
:Strooi eventueel nog een beetje havervlokken en gehakte walnoten er overheen voor een crunchy laagje.