Ga naar de inhoud
Chocolade fudge met salted caramel
Chocolade 28 april 2017

Chocolade fudge met salted caramel

Chocolade fudge met salted caramel

Ik vind dit een erg lekker en makkelijk recept om zelf chocolade fudge te maken. Eén van de geheime ingrediënten is Nutella (of een andere chocolade hazelnootpasta) en daarnaast top ik ‘m af met salted caramel. Mmm!

Chocolade fudge maken

Chocolade fudge wordt gemaakt van een maar enkele simpele ingrediënten, zoals gecondenseerde melk, chocolade en boter. De chocolade en boter is in dit recept gedeeltelijk vervangen door Nutella. Deze ingrediënten worden samengevoegd en verwarmd om een smeuïge en romige textuur te creëren.

Het smelten van de chocolade en de boter is een cruciale stap bij het maken van fudge. Dit wordt meestal gedaan op een laag vuur (of in de magnetron), waarbij je constant roert. Nadat je alle ingrediënten hebt gemengd, moet de fudge snel in een bakvorm worden gegoten en enkele uren of een hele nacht de koelkast in om op te stijven. Dan krijg je de lekkere stevige structuur!

BAKTIP: In het recept omschrijf ik een bakvorm van 10 x 15 cm, deze zullen de meesten niet in huis hebben. Ik gebruik ook vaak een voorraaddoosje / koelkastbakje die ongeveer dit formaat heeft – vergeet niet om deze wel met bakpapier te bekleden, anders krijg je de fudge er niet meer uit. 😉

Nutella fudge met salted karamel

Nutella fudge met salted caramel

It’s sweet friday again! Elke vrijdag trakteer ik jullie op een extra lekker, zondig, zonder grenzen zoet recept. Voor in het weekend, want dan mag dat vind ik. Deze week: Nutella fudge met salted karamel. Ik herhaal. Nutella. Fudge. Karamel. Dit kan onmogelijk niét lekker zijn and you know it.

Om het nog iets erger te maken voeg ik alleen dit toe: het is zó makkelijk om te maken. Zeker als die dulce de leche al klaar staat in je kast. SMULLEN MAAR!

Chocolade fudge maken

Chocolade fudge snijden

Als de fudge eenmaal is opgestijfd, kun je deze in kleine vierkante stukjes snijden om te serveren. Om mooie blokjes te snijden is het niet alleen belangrijk dat je chocolade fudge voldoende is opgestijfd, maar je hebt ook een goed en scherp mes nodig. Eventueel kun je het mes onder de hete kraan houden, afdrogen en dan snijden – dan glijd je er werkelijkwaar doorheen, maar dan smelt de fudge ook een beetje. Het is belangrijk om een scherp mes te gebruiken dat je eventueel met warm water kunt bevochtigen om het snijden gemakkelijker te maken. Bewaar de fudge in een luchtdichte container op een koele, droge plaats.

Chocolade fudge met salted caramel

recept
Chocolade fudge met salted caramel

Een makkelijk recept voor chocolade fudge met salted karamel. Chewy, chocolatey, karamelly en ook nog eens met Nutella. Dit wil je!

10 minuten
15

Ingrediënten

Chocolade fudge

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 30 gram boter
  • 200 gram pure chocolade (grofgehakt)
  • 300 gram Nutella / chocolade hazelnootpasta

Topping (optioneel)

Bereiding

Chocolade fudge maken

  1. Bereid de dulce de leche een dag van tevoren voor volgens dit recept.
  2. Vet een bakvorm van 10 x 15 cm in en bekleed met bakpapier.
  3. Plaats een vuurvaste kom boven een pannetje met een laagje water erin, zonder dat het water de pan raakt en zet het gas op medium vuur. Verwarm hierin de gecondenseerde melk, boter, pure chocolade en Nutella. Blijf roeren tot het volledig gesmolten is. Stort het vervolgens in de bakvorm. Laat even afkoelen en zet in de koelkast om op te stijven.
  4. Als de fudge is opgesteven til je het met het bakpapier uit de vorm. Besmeer met de dulce de leche en bestrooi met grove zoutvlokken.

Chocolade fudge bewaren + tips

  • Bewaar jouw Nutella chocolade fudge max. 5 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.
  • Een bakvorm van 10 x 15 cm zullen de meesten niet in huis hebben. Gebruik dan een voorraaddoosje / koelkastbakje die ongeveer dit formaat heeft – vergeet niet om het bakje met bakpapier te bekleden, anders krijg je de fudge er niet meer uit. 😉

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Chocolade fudge met salted caramel" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

4 berichten over “Chocolade fudge met salted caramel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *