Ga naar de inhoud
Gezonde appelcrumble (suikervrij!)
Glutenvrij 14 januari 2018

Gezonde appelcrumble (suikervrij!)

Gezonde appelcrumble (suikervrij!)

Gezonde appelcrumble met gedroogde abrikozen. Een recept voor crumble zonder suiker en helemaal glutenvrij, lactosevrij én vegan.

Gezonde appelcrumble 

Gooood morning! Vandaag deel ik een nieuwe topper in mijn suikervrije recepten reeks: een gezonde appelcrumble zonder toegevoegde suiker. Dit makkelijke appelcrumble recept is glutenvrij, lactosevrij en vegan. Dat is toch allemaal mooi meegenomen. Iedereen kan mee eten van deze lekkere crumble!

Voor de kruimellaag van deze appelcrumble gebruik ik amandelmeel, glutenvrij havermeel, harde margarine en kaneel. Samen vormen die de perfecte ingrediënten voor een lekkere vegan en glutenvrije crumble.

In mijn boek PUUR ZOET vind je ook talloze gezonde ontbijtrecepten, verantwoorde tussendoortjes en desserts om mee te gezondigen. Daarin vind je ook nóg een gezonde crumble van mijn hand, ook ontzettend lekker.

Gezonde appelcrumble suikervrij

Suikervrije appelcrumble maken

Ik merk hoe erg ik tijdens deze suikervrije challenge de neiging blijf houden om bij elk havermoutontbijtje een ‘scheutje’ ahornsiroop toe te voegen. Terwijl, als je lekkere zoete fruitsoorten gebruikt, dat echt totaal niet nodig is!

Deze suikervrije appelcrumble wordt natuurlijk gezoet door de appel en de gedroogde abrikozen. Het liefst gebruik ik semi-gedroogde abrikozen, die zijn nog wat smeuïger.

Voor deze suikervrije appelcrumble gebruikte ik 100% plantaardige Becel kokos- en amandelolie, maar deze margarines zijn niet meer verkrijgbaar. Je kunt dit ook goed vervangen door een andere harde margarine, of door roomboter (in dit laatste geval is het recept uiteraard niet meer je kunt ook prima de walnootvariant gebruiken want de kokossmaak proef je er niet bovenuit.

Appel crumble ontbijt

Van appel crumble ontbijt naar appel crumble dessert, met maar één extra ingrediënt!

Deze ontbijtcrumble is stiekem niet alleen lekker als ontbijt, maar ook als toetje. Schep er een klodder kokosyoghurt bij en je hebt een superlekker verantwoord, vegan appelcrumble dessert.

Gezond Appel crumble ontbijt

Dit recept is gesponsord door Becel. Ik laat mijn mening hier natuurlijk niet door benvloeden en plaats enkel content waar ik volledig achter sta. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Gezonde appelcrumble (suikervrij!)

recept
Gezonde appelcrumble (suikervrij!)

Gezonde appelcrumble met gedroogde abrikozen. Een recept voor crumble zonder suiker en helemaal glutenvrij, lactosevrij én vegan. Gezonde appelcrumble  Gooood…

10 minuten + baktijd
3

Ingrediënten

  • 2 appeltjes
  • 10 (semi)-gedroogde abrikozen
  • 2 tl limoensap
  • 1 tl vanille extract
  • 50 gram amandelmeel
  • 75 gram havervlokken
  • 50 gram harde margarine (of roomboter)
  • 1 tl kaneel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en smelt de margarine alvast in een pannetje.
  2. Verwijder de klokhuizen van de appels en snijd in blokjes. Snijd abrikozen in reepjes. Meng deze in een kom samen met het citroensap en vanille-extract. Verdeel over drie kommetjes.
  3. Meng in een andere kom het amandelmeel, de havervlokken, de gesmolten margarine en kaneel kort door elkaar tot een crumble.
  4. Verdeel de crumble over de bakjes en bak in 30 minuten knapperig. Top eventueel af met een schepje kokosyoghurt!

GEZONDE APPELCRUMBLE BEWAREN

Je kunt de crumble prima in de koelkast bewaren tot de volgende ochtend. Zet opnieuw 10 minuutjes in de oven om knapperig te worden.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Gezonde appelcrumble (suikervrij!)" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.7 / 5. Aantal stemmen: 28

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *