Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Healthy chocolade bananencake

Zoetrecepten

UPDATE. Drie jaar geleden deelde ik mijn healthy chocolade bananencake met jullie. De choco variant van mijn gezonde bananencake (of bananabread, what’s in a name), ik word er nog steeds gelukkig van.

Met een beetje cacao kan je je cake supereasy pimpen én heb je binnen no time een healthy chocolade bananencake. Ik heb de receptuur flink aangepast over de jaren heen, dus vandaag deel ik deze update van het recept met jullie! It’s gotten even better. Fijn voor je gezonde januari maand.

Zoetrecepten

Healthy chocolade bananencake

Door | 30 minuten | 12 personen

Dit heb je nodig

    • 150 gram verse dadels
    • 2 rijpe bananen
    • 3 eieren (L)
    • 150 gram amandelmeel
    • 60 gram cacaopoeder
    • 1,5 tl bakpoeder
    • 50 ml natuurlijke olie
    • Snuf zout
    • 100 gram walnoten

    En zo doe je het

    1. Week de ontpitte verse dadels voor ongeveer 10 minuten in een bak met heet water. Giet daarna af en laat uitlekken. Hak de walnoten grof en zet even opzij.
    2. Vet een cakevorm van 25 cm in en verwarm de oven voor op 180 graden.
    3. Pureer de dadels en de bananen tot ze helemaal fijn zijn. Doe dit in een kom, voeg de eieren en olie* er aan toe en mix voor 2 minuten goed door. Voeg dan ook het amandelmeel, bakpoeder, de cacao en het snufje zout toe en mix voor maximaal een minuut tot alles opgenomen is. Schep tot slot met een spatel de walnoten er doorheen.
    4. Stort het beslag in de cakevorm**.  Zet vervolgens voor 45 – 50 minuten in de voorverwarmde oven. Check na 45 minuten of de caketester er schoon uitkomt, zo niet, zet de cake dan nog vijf minuutjes terug.
    5. Laat de cake een uur afkoelen en stort dan op een taartrooster. De chocolade bananencake is su-hu-perlekker als ze nog een beetje warm is, SO DIG IN!

    * TIP: Wil je geen olie gebruiken? Vervang dit dan 1:1 door ongezoete appelmoes.
    ** TIP: Strooi eventueel nog een beetje havervlokken en gehakte walnoten er overheen voor een crunchy laagje.

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Healthy chocolade bananencake" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    34 antwoorden op “Healthy chocolade bananencake

    1. Hmmmmmmm wederom een heerlijk recept! Deze cake is heerlijk smeuïg en smaakt lekker zoet. Wat fijn dat het verantwoord snoepen is. Heerlijk bij een bakje koffie met opgeklopte melk 😉 Ik ben fan!

    2. Ik heb een vraagje. Het recept lijkt mij erg lekker, maar vanwege notenallergie kan ik de amandelmeel en de walnoten niet gebruiken :(. Weet u hiervoor een alternatief?

      1. Ah, wat vervelend. Je zou een volkoren meel kunnen gebruiken. Je hebt dan misschien wel een halve of hele banaan extra nodig om de smeuïgheid van het amandelmeel te compenseren. De walnoten kun je vervangen door lekkere zaden en pitten als topping.

    3. Hallo,

      ik ben per ongeluk op uw website gekomen en ben serieus onder de indruk van alle receptjes. Binnenkort een paar uitproberen 🙂
      Ik heb een klein vraagje, als je spreekt over natuurlijke olie, welke olie bedoel je dan?
      Groetjes

    4. Vandaag gemaakt, maar in plaats van dadels rozijnen gebruikt, omdat ik geen dadels in huis had. Helaas ook niet genoeg walnoten in huis, maar:
      Wauw, wat lekker! Smeuiig (schrijf ik dit goed?), licht en zoet (niet te zoet) en gewoon LEKKER!
      Mariette, hartelijk dank!

    5. Deze gisteren gemaakt en vanochtend een stukje voor ontbijt meegenomen. Erg lekker! Wel jammer dat de buitenkant een beetje droog proeft, terwijl de binnenkant echt heerlijk smeuïg en zoet is. Ga ik zeker vaker maken!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.