Notenpasta bonbons maken
Yay, dit is zoān lekker en makkelijk receptje! Je hebt maar twee ingrediĆ«nten voor nodig en dan kun je al aan de slag. Je kunt deze notenpasta bonbons vullen met elke soort notenpasta die je lekker vindt. Als je jouw notenpasta zelf maakt, dan heb je ook zelf controle over de zoetmaker die aan de notenpasta wordt toegevoegd.
De vanille cashewpasta is mijn persoonlijke favoriet, die zie je ook op de foto. Maar met homemade pindakaas of chocolade hazelnootpasta zijn ze ook erg lekker.
Vegan bonbons
Als je vegan chocolade gebruikt (zoals de pure repen van Tonyās) dan zijn deze bonbons helemaal lactosevrij en vegan. Erg lekker voor bij de koffie of thee, na een diner.

Ingrediƫnten
- 100 gram (vegan) chocolade
- Notenpasta naar keuze
- Siliconen ijsblokjesvorm of bonbon vorm
Bereiding
- Vries de ongevulde siliconen vorm een paar uur van tevoren in.
- Smelt de chocolade au bain-marie. Doe een klein theelepeltje chocolade in elk ijsblokjesvormpje en beweeg de vorm heen en weer zodat de chocolade het hele vormpje bedekt. Doordat de vorm was ingevroren zal de chocolade al snel opstijven.
- Laat de vorm een kwartier volledig uitharden in de vriezer.
- Vul elk met chocolade bedekt vormpje met notenpasta. Dek af met een half theelepeltje chocolade en zet in de koelkast om op te stijven.
- Als de chocolade volledig is uitgehard kun je de bonbons voorzichtig uit de vormpjes drukken.
Vegan bonbons bewaren
Een paar weken in een afgesloten bakje.