Ga naar de inhoud
Vegan bonbons met notenpasta
Chocolade 13 december 2017

Vegan bonbons met notenpasta

Vegan bonbons met notenpasta

Zo’n makkelijk recept voor vegan bonbons: je hebt alleen maar een (zelfgemaakte) notenpasta nodig en pure chocolade. Heerlijk zijn ze!

Notenpasta bonbons maken

Yay, dit is zo’n lekker en makkelijk receptje! Je hebt maar twee ingrediënten voor nodig en dan kun je al aan de slag. Je kunt deze notenpasta bonbons vullen met elke soort notenpasta die je lekker vindt. Als je jouw notenpasta zelf maakt, dan heb je ook zelf controle over de zoetmaker die aan de notenpasta wordt toegevoegd.

De vanille cashewpasta is mijn persoonlijke favoriet, die zie je ook op de foto. Maar met homemade pindakaas of chocolade hazelnootpasta zijn ze ook erg lekker.

Vegan bonbons

Als je vegan chocolade gebruikt (zoals de pure repen van Tony’s) dan zijn deze bonbons helemaal lactosevrij en vegan. Erg lekker voor bij de koffie of thee, na een diner.

Notenpasta bonbons

Vegan bonbons met notenpasta

recept
Vegan bonbons met notenpasta

Zo'n makkelijk recept voor vegan bonbons: je hebt alleen maar een (zelfgemaakte) notenpasta nodig en pure chocolade. Heerlijk zijn ze!

30 minuten
24

Ingrediënten

Bereiding

  1. Vries de ongevulde siliconen vorm een paar uur van tevoren in.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie. Doe een klein theelepeltje chocolade in elk ijsblokjesvormpje en beweeg de vorm heen en weer zodat de chocolade het hele vormpje bedekt. Doordat de vorm was ingevroren zal de chocolade al snel opstijven.
  3. Laat de vorm een kwartier volledig uitharden in de vriezer.
  4. Vul elk met chocolade bedekt vormpje met notenpasta. Dek af met een half theelepeltje chocolade en zet in de koelkast om op te stijven.
  5. Als de chocolade volledig is uitgehard kun je de bonbons voorzichtig uit de vormpjes drukken.

Vegan bonbons bewaren

Een paar weken in een afgesloten bakje.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Vegan bonbons met notenpasta" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.6 / 5. Aantal stemmen: 12

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *