Chocolade hazelnootpasta

Zoetrecepten

Ok. De pindakaas was een instant hit. De hazelnootpasta bleek een iets pittiger uitdaging. Wij waren zelf helemaal content met de basisversie, maar deze bleek voor de kids toch wat intens qua hazelnootsmaak. Voor hen werd het beter toen we er een extra eetlepel honing en een eetlepel kokosolie aan toevoegden. Zo maak je de smaak minder intens en blijft de textuur stevig.

IMG_2242

chocolade hazelnootpasta

Zoetrecepten

Chocolade hazelnootpasta

Door | 15 minuten

Dit heb je nodig

Voor de basisversie:

 • 200 gram hazelnoten, ongezouten, gebrand
 • 4 eetlepels cacao
 • 150 – 250 milliliter (amandel)melk
 • 2 eetlepels honing

De kids proof versie bevat extra:

 • 1 eetlepel kokosolie
 • 1 eetlepel honing

En zo doe je het

 1. Haksel de hazelnoten in de blender net zo lang tot er eerst een papje en erna een olie-achtige notenpasta ontstaat. Het kan een minuut of 10 duren, maar dan heb je al 90% te pakken.
 2. Meng dan de cacao en de honing door de pasta, al dan niet met de blender. Tot slot voeg je 150 tot 250 (amandel)melk in delen toe, tot je de dikte naar wens hebt bereikt. Tadaaa!
 3. De chocolade hazelnootpasta zal nog wat verder opstijven in de koelkast. Als je haar in een afgesloten pot in de koelkast bewaart, is ze ruim een week houdbaar. Enjoy zoetjes!

Variatie:

 1. Voor een dikkere, puurdere pasta laat je de melk weg, je pasta is dan ook wat langer houdbaar.
 2. Voor de kidsproof versie roer je een eetlepel gesmolten kokosolie en een extra eetlepel honing door de hazelnootpasta.

Heb jij de chocolade hazelnootpasta ook gemaakt? Welke variant viel bij jou het meeste in de smaak? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of deel jouw chocopasta via Instagram, Facebook of Snapchat!

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Chocolade hazelnootpasta" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

4 antwoorden op “Chocolade hazelnootpasta