Ga naar de inhoud
Vegan dadel snickersijsjes
Gezonde bakrecepten 12 oktober 2018

Vegan dadel snickersijsjes

Vegan dadel snickersijsjes

Oh my lord, wat is dit LEKKER. Kleine snickersijsjes, in de vorm van dadels met pindakaas en een laagje pure chocolade. Even invriezen en volle bak genieten!

De combinatie van dadels, pindakaas, chocolade en pinda’s zal jullie niet onbekend zijn, hallo snickerssmaak. Maar vries deze combinatie in en je hebt gruwelijk lekkere snickersijsjes te pakken. Doordat dadels en pindakaas niet keihard worden in de vriezer, heeft het vegan dadel snickersijs een goede smeuïge bite. Precies zoals het hoort.

Dadels gevuld met pindakaas behoorden überhaupt al tot mijn snackverslaving en dit recept is een perfecte verkoelende uitvoering. Ontzettend makkelijk en gruwelijk lekker. Ideaal als (beschaafd) toetje of gewoon voor het ontbijt, zoals ik vanochtend deed. Daarnaast lactosevrij, glutenvrij, vegan en net een stukje gezonder dan gewone snickers.

Vegan dadel snickersijsjes

Vegan dadel snickersijsjes

recept
Vegan dadel snickersijsjes

Oh my lord, wat is dit LEKKER. Kleine snickersijsjes, in de vorm van dadels met pindakaas en een laagje pure…

15 minuten + koeltijd
8

Ingrediënten

  • 8 grote zachte dadels
  • 8 flinke theelepels pindakaas
  • 100 gram pure chocolade
  • Paar losse pinda’s en zoutvlokken

Bereiding

  1. Zet een kleine snijplank klaar, bedekt met bakpapier.
  2. Ontpit de dadels, maar zorg ervoor dat ‘ie niet doormidden breekt. Vol met een theelepel pindakaas. Vouw dicht en leg op het snijplankje.
  3. Herhaal voor alle dadels en leg in de vriezer voor minimaal 2 uur.
  4. Smelt de pure chocolade

    au bain-marie

    . Haal de bevroren dadels door de pure chocolade en leg weer terug op de snijplank.
  5. Top meteen af met een paar halve pinda’s en wat zoutvlokken. Vries opnieuw 2 uur in en geniet!!


Tip:

ik vind ze het lekkerst als ze een kwartiertje op temperatuur zijn gekomen!

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Vegan dadel snickersijsjes" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *