Ga naar de inhoud
CHALLENGE: 30 dagen vegan
Foodfun & -nieuws 01 mei 2017

CHALLENGE: 30 dagen vegan

CHALLENGE: 30 dagen vegan

U leest het goed. Deze crazy pie lady gaat de aankomende 30 dagen volledig VEGAN. Dat betekent geen dierlijke producten in mijn baksels aankomende maand, maar ook niet in alle andere maaltijden die ik over de dag heen eet. Vegan all the way, wat betreft voeding dan. Starting today!

Best een uitdaging vind ik, want dat wordt cake bakken zonder eieren. Salades eten zonder kaas of gekookt eitje. Ontbijten in het weekend zonder scrambled eggs. Het skippen van vlees en vis lijkt me niet dramatisch moeilijk, want meestal eet ik al vegetarisch. Maar oh man, geen eieren of kaas. Gelukkig hou ik van bewust en creatief denken over eten, dus ik ben ik pretty excited over deze vegan challenge. En ik neem jullie de aankomende 30 dagen mee in mijn ervaringen en recepten!

Check in mijn video waarom ik dit doe of lees mijn blog hieronder.
Voor de YouTubers onder ons: helaas heeft YouTube bij het uploaden mijn hoofd nogal rood gemaakt in de video, wie herkent dit probleem?


WAAROM EEN VEGAN CHALLENGE?

Ondanks dat ik al grotendeels vegetarisch eet, lijkt een vegan lifestyle mij vanuit verschillende overwegingen nog veel beter. Maar ook véél lastiger. Zowel omdat ik -met name- eieren niet kan wegdenken uit mijn bak- en voedingspatroon, als wel tegen het sociale aspect opzie. Ik zadel mensen niet graag op met mijn ‘afwijkende dieet’, daar voel ik me niet prettig bij en ik vrees het commentaar. Vroeger was ik een echte lastige eter omdat ik veel niet lustte, maar daar ben ik thank god overheen gegroeid. Deze maand gaan we dus weer lekker moeilijk doen. Dat kan ik.

Maar dan; de redenen waarom ik een vegan challenge niet alleen leuk en spannend, maar vooral ook belangrijk vind.

1. Dierenleed. Ook al koop ik altijd biologische dierlijke producten, diervriendelijk is het nog steeds by far niet te noemen. Ik kijk de nare filmpjes regelmatig, met pijn in mijn hart, maar daar schieten de dieren weinig mee op.

2. Milieu. De veehouderij lEvert de grootste bijdrage aan broeikasgassen (en dus de opwarming van de aarde), maar veroorzaakt daarnaast ook bodem-, water- en luchtvervuiling. Niet bepaald duurzaam dus.

3. Gezond. Uit veel onderzoeken is gebleken dat wij mensen al die dierlijke producten totaal niet nodig hebben en het zelfs gezonder zou zijn wanneer we hier niets of in elk geval minder van nuttigen. Dit zou niet alleen de kans op bepaalde ziektes verminderen, maar veel veganisten menen ook beter in hun vel te zitten en bijvoorbeeld een vollere bos haar, stevigere nagels en een gladdere huid te hebben. Ik ben heel benieuwd hoe ik me over 30 dagen voel!

4. Bewustzijn. Naast het verspreiden van al die gezellige taartjes vind ik het van belang een stuk bewustzijn te creëren op het gebied van gezonde, duurzame en diervriendelijke voeding. Ik hoop jullie te kunnen inspireren en wie weet ook over de streep te trekken om een vegan challenge of zelfs gehele lifestyle aan te durven!

5. Begrip. Naast bewustzijn bij jullie, wil ik dat ook bij mezelf creëren. Ik wil begrijpen hoe het is om met enkel vegan ingrediëntenkeuzes recepten te kunnen maken. Ook wanneer dit voort komt uit een lactose- en of ei-allergie, waarvoor ik regelmatig receptverzoeken krijg. NOU DIE KOMEN ER HOOR!

VEGAN ZOETRECEPTEN

Ik ga bewust redelijk onvoorbereid mijn 30 vegan dagen in. Opzettelijk. Op deze manier kan ik jullie van dag tot dag meenemen in mijn ontdekkingen en ervaringen. Daarnaast ga ik uiteráárd de hele maand alleen maar vegan aan de bak, zowel voor gezonde als wat meer ongezonde zoete recepten. Het wordt dus echt een vegan feestje op Zoetrecepten aankomende 30 dagen!

Heb jij verzoekjes? Wil je bijvoorbeeld dat ik aan de slag ga met bepaalde recepten? Dat ik wekelijks mijn ervaringen in een vlog vertel? Of dat ik op zoek ga naar de leukste vegan hotspots of producten? LET ME KNOW! Dan neem ik dat allemaal mee aankomende 30 dagen.

Volg me vooral op Instagram, daar zal ik elke dag updates plaatsen van mijn vegan challenge en alle leuke (en minder leuke) momenten delen via Instagram Stories.

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

6 berichten over “CHALLENGE: 30 dagen vegan

  1. Sucxes met de challenge!
    Ik zou wel willen zien wat jij dan op een dag eet, ik vind het zelf namelijk erg lastig om verschillende gerechten te bedenken, waardoor mijn eetpatroon erg hetzelfde is…
    En vegan eten lijkt mij ook goed om te proberen, maar ja ook ik heb een kaas verslaving 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *