Ik ben dol op oliebollen, ik kan ze eigenlijk het hele jaar door eten. Daarom vind ik het extra leuk om lekker te variëren met de vulling! We hebben een uitstekende rolverdeling ontwikkeld door de jaren heen. Thomas bakt de oliebollen (volgens zijn recept) en ik hou me bezig met de vulling.
De drie lekkerste vullingen deel ik hier met jullie. Het lekkerste is natuurlijk om het recept voor de perfecte oliebol van Thomas te gebruiken, maar als je weinig tijd hebt kun je ook gewoon een pak gebruiken. Komen ze:
1. Rozijnenbollen. Omdat ik niet van krenten hou, is voor mij een klassieke oliebol in combinatie met gewone en blanke rozijnen goddelijk. Als je wel van krenten houdt, kun je de blanke rozijnen hier natuurlijk door vervangen. Easy!
2. Appelbollen. Stiekem mijn favoriet. Een oliebol gevuld met zachte stukjes appel en rozijnen, gerold door de kaneelsuiker. Geen poedersuiker nodig dus!
3. Wernerbollen. De speciaalste van de drie: een oliebol met spijs, witte chocolade en blanke rozijntjes. De vader van een vriendin van mij bedacht dit recept voor haar moeder, omdat zij eigenlijk niet van oliebollen houdt. Ontzettend lief, maar vooral ook HEEL lekker! Als dank voor deze lekkere combinatie noem ik deze bollen daarom Wernerbollen.
Wat is jou favoriete oliebol vulling? Laat het me weten onder dit artikel, ik ben benieuwd!
LET OP: deze oliebollen kun je gemakkelijk lactosevrij maken door de melk te vervangen door sojamelk. Alleen de Wernerbollen vallen af door de witte chocolade.