Gezonde yoghurt ijsjes met frambozen Superlekkere gezonde yoghurt ijsjes met frambozen en banaan! Fris, romig en makkelijk om gezellig samen te maken. De bereiding van deze kidsproof ijsjes is net zo simpel als het maken van een smoothie, je moet alleen even geduld hebben tot ze volledig bevroren zijn. Gezonde yoghurt ijsjes maken Deze suikervrije ijsjes zijn de ideale zomer activiteit om met kinderen te ondernemen. Het recept zelf is erg makkelijk, dus je kunt ze (onder begeleiding) alles zelf laten doen. Het enige dat je nodig hebt: Frambozen. Ga voor verse frambozen (diepvries frambozen wil je liever niet ontdooien en opnieuw invriezen i.v.m. ontwikkeling van bacteriën). Banaan. Gebruik lekker rijpe bananen, zo zullen de ijsjes zoet genoeg worden Yoghurt. Hiervoor gebruik ik biologische Pur Natur yoghurt. Ijsjesvorm. Ik gebruikte een vorm vergelijkbaar met deze. Deze ingrediënten maal je tot een gladde massa in de blender, dan proef je het even en voeg je eventueel nog wat ahornsiroop toe – maar dat hoeft niet als je rijpe bananen gebruikt. Frambozen ijsjes trakteren Hier thuis vond iedereen de ijsjes gewoon puur al erg lekker, maar voor de kleintjes (en ook voor de grootjes, trouwens) is een snelle duik in gesmolten witte chocolade & sprinkles helemaal het einde. Erg tof ook om te trakteren! De hoeveelheid witte chocolade in het recept zul je niet volledig gebruiken, maar je hebt een ruime hoeveelheid nodig om te kunnen dippen. Dit recept is een samenwerking met Pur Natur. Bekijk ook eens de video op mijn Instagram kanaal, daar zie je stap voor stap hoe je deze frambozen yoghurt ijsjes maakt. Gezonde yoghurt ijsjes recepten Als je eenmaal een leuke ijsjes vorm in huis hebt en dit recept een paar keer hebt gemaakt, dan is het tijd voor nieuwe smaken. Met simpele aanpassingen maak je de lekkerste yoghurt ijsjes! Probeer deze makkelijke tips eens: Vervang de frambozen en de banaan door 200 gram verse, rijpe mango. Gebruik in plaats van frambozen een ander soort rood fruit. Combineer smaken: maak een mengsel met frambozen en met mango – schep ze om-en-om in de ijsjesvorm. Zo krijg je leuke laagjes. Meer gezonde ijsrecepten Met deze gezonde ijsrecepten kun je nog veel meer soorten ijs maken. Sommige ijsjes moeten eerst nog in een vorm in de vriezer en andere soorten kun je direct uit de blender in een bakje scheppen. Enjoy! Snelle aardbeien frozen yoghurt 3x fruitijsjes maken Aardbei basilicum ijsjes Snel bananenijs Bramen frozen yoghurt recept Gezonde yoghurt ijsjes met frambozen Superlekkere gezonde yoghurt ijsjes met frambozen en banaan! Fris, romig en makkelijk om gezellig samen te maken. De bereiding van… Printen 10 minuten 6 Ingrediënten Frambozen yoghurt ijsjes 100 gram frambozen, gewassen 1 rijpe banaan, geschild 150 gram Pur Natur yoghurt 1 tl ahornsiroop (optioneel) Versieren (optioneel!) 250 gram witte chocolade sprinkles Bereiding Gezonde yoghurt ijsjes maken Doe de frambozen, de banaan, de Pur Natur Yoghurt en de ahornsiroop (optioneel) samen in de blender en maal fijn tot een gladde massa. Giet het mengsel in de ijsvormpjes en steek de stokjes erin. Zet een nacht in de vriezer, zodat ze volledig bevriezen. De volgende dag heb je een zalig frambozen-yoghurt ijsje, dat smaakt naar een frambozen-waterijsje met een romig element dankzij de yoghurt. Yoghurt ijsjes decoreren: Smelt de witte chocolade au bain-marie. Schenk de gesmolten witte chocolade in een klein, smal glaasje waar de ijsjes maar net in passen. Zo kun je ze zo diep mogelijk erin dippen. Dip de bevroren ijsjes in de chocolade en strooi na het dippen DIRECT de sprinkles erover, want anders is de chocolade al uitgehard. Yoghurt ijsjes tips Bewaar de ijsjes maximaal 3 maanden in de vriezer. De hoeveelheid ijsjes is afhankelijk van je ijslolly vorm (en de inhoud daarvan). Ik maak graag kleine ijsjes. Als je ze vroeg in de ochtend maakt, kun je er einde dag ook al van genieten. Je kunt de ijsjes in hun geheel van een laagje witte chocolade voorzien, of maar voor de helft – dat staat ook erg leuk! De vorm die ik heb gebruikt is vergelijkbaar met deze ijsjes vorm.