Ga naar de inhoud
Simpele fruitijsjes: kiwi, peer en aardbei
Drankjes & ijs(jes) 07 augustus 2014

Simpele fruitijsjes: kiwi, peer en aardbei

Simpele fruitijsjes: kiwi, peer en aardbei

Het recept voor deze simpele en gezonde fruitijsjes (kiwi ijsjes, perenijsjes en aardbeienijsjes) kun je eigenlijk voor alle soorten fruit gebruiken!

Simpele fruitijsjes

Ijsjes maken hoeft helemaal niet ingewikkeld of ongezond te zijn, dat zul je zien met dit recept voor kiwi-, aardbeien- en perenijsjes. Het enige dat je nodig hebt is vers fruit, honing, limoensap en eventueel wat water. Met dit recept voor simpele fruitijsjes kun je natuurlijk nog veel meer smaken uitproberen, maar ik ben begonnen met deze drie smaken. De absolute winnaar is het aardbeienijsje, daar wil je gewoon van blijven eten! Zoveel lekkerder dan uit de winkel.

Ik vond het stiekem extra leuk om alle verschillende smaakjes tegelijk uit te proberen en een klein ijsproeverijtje te doen. Ook kun je, als je de peer vervangt voor mango, leuke stoplichtijsjes maken! Zo maak je van een simpel fruitijsje een echte traktatie. Onderstaand vind je de recepten voor de kiwi ijsjes, perenijsjes en aardbeien ijsjes.

Ik gebruikte hiervoor mijn Zoku ijsjesmaker, maar je kunt ook normale ijslolly vormpjes gebruiken.

Simpele fruitijsjes

Kiwi ijsjes maken

Als je kiwi gold gebruikt dan heb je minder honing nodig!

Voor 6 stuks:

  • 4 groene kiwi’s*
  • 4 theelepels honing
  • 120 milliliter water

Schil de kiwi en pureer met de staafmixer. Meng hier de honing en het water doorheen. De gepureerde kiwi is een vrij dikke massa van zichzelf, daarom voeg je een beetje water toe. De honing verzacht de zurigheid van de kiwi. Giet het kiwimengsel vervolgens in de vormpjes en laat een aantal uur in de vriezer opstijven.

Perenijsjes maken

Voor je dit ijsje gaat maken: verwacht geen festini perenijsje! Daarvoor gaat er veel teveel peer in dit ijsje, in een festini zit maar 18% peer en veel extra toevoegingen.

Voor 4 stuks:

  • 600 gram peer
  • Sap van 1 limoen
  • 3 tl honing

Schil de peer, verwijder het klokhuis en pureer met de staafmixer, meng met het sap van 1 limoen en twee theelepels honing. Giet het peermengsel in de ijsvormpjes en laat een aantal uur in de vriezer opstijven.

Aardbeien ijsjes maken

Voor 6 stuks:

  • 600 gram aardbeien
  • sap van een kleine limoen
  • 3 tl honing

Pureer de aardbeien en meng ze met het limoensap en 3 tl honing. Giet het aardbeimengsel in de ijsvormpjes en laat een aantal uur opstijven in de vriezer.

Gezonde fruitijsjes

Vond je deze drie ijsjes leuk om te maken? Kijk dan ook eens tussen alle recepten voor drankjes & ijsjes op Zoetrecepten of bekijk al mijn zoete gezondere bakrecepten.

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 2

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

11 berichten over “Simpele fruitijsjes: kiwi, peer en aardbei

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *