Ga naar de inhoud
Weekend inspiratie: skinny taarten
Gezonde bakrecepten 16 september 2016

Weekend inspiratie: skinny taarten

Weekend inspiratie: skinny taarten

Skinny taarten ofwel gezondigen met taart. Er is weinig dat ik liever doe. Maar een gezonde taart klinkt toch tegenstrijdig in de oren. Taart wordt immers gegeten als traktatie of om iets te vieren, dus dat mag dan toch best wat vet en suiker bevatten. Of niet?

Sommige mensen eten nu eenmaal graag vaak taart (lees: ik, en wel het liefst elke dag) en anderen mogen om welke reden dan ook niet teveel van die suikers of vetten binnen krijgen, of zijn intolerant voor bepaalde voedingsstoffen. Een goed excuus voor mij om extra veel te experimenteren met gezondere varianten taart, met minder vet en suiker, of met enkel het gebruik van pure, natuurlijke ingrediënten.

Ik zette mijn huidige collectie gezonde taarten voor je op een rij. Heb jij al iets bedacht om te vieren aankomend weekend?

 

Deze pure bountytaart is een absolute favoriet. Zonder gluten, lactose of geraffineerde suikers, dus iedereen kan meegenieten.

Healthy bountytaart

 

Dit magere citroenkwarktaartje maakte ik op verzoek van een vriendinnetje. Het doel was om een lekkere, frisse citroenkwarktaart te maken met zo min mogelijk calorieën. Check:

Supermagere citroenkwarktaart

 

Monchoutaart is één van mijn all time favourites en een onwijze dikmaker. Deze variant is nog steeds waanzinnig lekker, maar toch een stuk gezonder.

Gezondigen met monchoutaart
Een skinny frambozen kwarktaartrecept, want er zit geen slagroom door het kwarkmengsel. Dat houdt haar tegelijkertijd ook lekker fris. Afgetopt en aangemaakt met verse frambozen en Japanse wijnbessen.

Skinny frambozenkwarktaart

 

Dit vegan zomertaartje is zo lekker! Ze is gemaakt zonder suiker, boter of dierlijke producten en daarnaast ook nog eens hartstikke geschikt voor gluten of lactose intoleranties.

Vega taart met zomerfruit
Nog één zo’n lekker gluten-, lactose-, roomboter en ei-vrij taartje dan. En wel een tropisch vegan mango kokostaartje, met een bodem van dadels en amandelen, een romige kokosvulling en een frisse topping van verse stukjes mango.

vegan mango kokostaartje

 

Wat is jouw favoriet? Geniet ervan!

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

2 berichten over “Weekend inspiratie: skinny taarten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *