Weekend inspiratie: Sinterklaas

Zoetrecepten

Yaaaay, het is weer zo ver: bijna weekend! En niet zo maar een weekend, want morgen vaart de Sint ons kikkerlandje weer binnen. De dag waar vele kinderhartjes vol spanning naar uit kijken. Deze week vind je in de weekend inspiratie een aantal heerlijke Sinterklaas recepten, om al in de juiste sferen te raken. Zit jouw favo Sinterklaas recept er ook tussen? Let me know!

 

Voordat het vijf december is, moet je dit natuurlijk een keer gedaan hebben: zelf kruidnoten maken! Alleen al het snoepen van het deeg is het waard.

Kruidnoten

 

Mmm, speculaasmuffins met een fijne spijsverrassing in het midden!

Speculaasmuffins met amandelspijs

 

Deze speculaasappeltaart is een echte beauty en zal de show stelen tijdens jullie heerlijk avondje. Maar ook gewoon op een andere avond hoor.

Speculaasappeltaart

 

Een supersimpel recept voor een heerlijke amandelstaaf die je binnen no-time in de oven hebt staan. Lievelingssinterklaasvoedsel van vriendlief. En tja, van wie eigenlijk niet?

Supersimpele amandelstaaf

 

Oldschool gevulde speculaas.  Simpelweg onweerstaanbaar en mag niet ontbreken op het heerlijk avondje óf op een van de avonden ervoor.

Gevulde speculaas

 

En we sluiten af met mijn meest recente topper: spelt kruidnoten met een karamelsaus en wat grove zoutvlokjes. Omdat kruidnoten niet lekkerder dan dit kunnen worden!

Spelt pepernootjes met karamel

 

Hou Zoetrecepten goed in de gaten, want aankomende weken zullen er natuurlijk nog meer Sinterklaas goodies online komen. Ik ga je bijvoorbeeld laten zien hoe je een chocolade cheesecake volledig Sint-proof kunt maken!