Ga naar de inhoud
Review: Eet als een expert
Reviews 17 augustus 2016

Review: Eet als een expert

Review: Eet als een expert

Wist je dat mensen die dagelijks koffie drinken een lager risico hebben op hartziekten, beroertes en diabetes? En dan voornamelijk mensen die drie tot vijf kopjes per dag drinken. Koffie drinken is dus eigenlijk helemaal niet slecht voor de gezondheid, in tegenstelling tot wat velen denken. Behalve ongefilterde koffie dan, die kun je beter laten staan.

Nog zoiets. Uit onderzoek is gebleken dat je beter mayonaise dan boter op je boterham kunt smeren. En dat bedoel ik niet alleen in vergelijking met roomboter, maar ook met harde én zachte margarine. Mayonaise bestaat voornamelijk uit gezonde onverzadigde vetten die een gunstig effect hebben op het cholesterol.

Ik ben zelf gek op zulke voedingsfeiten. Feiten waar het boek Eet als een expert bol van staat. Het boek is geschreven door vier diëtisten, voedings- en gezondheidswetenschappers van het I’m a Foodie platform. In dit boek kijken zij kritisch naar alle hypes en mythes omtrent voeding en leggen dit naast recente onderzoeken uit de voedingswetenschap.
Eet als een epert

In het boek wordt zowel de wetenschappelijke theorie als de praktijk omtrent veel voedingsgroepen of gewoontes omschreven. Is light frisdrank echt zo slecht? Is een vegetarisch of veganistisch eetpatroon gezond? Is het slikken van (multi)vitaminen zinvol? Hoeveel eieren mag je nou per dag? Zijn noten gezond? Ook zetten ze alle fabels en feiten op een rijtje van vele voedingstrends, zoals superfoods.

Daarnaast geven de auteurs je ook handige en gezonde handvatten om toe te passen in je dagelijkse voedingspatroon. Door veel voorbeelden van gezonde snacks en elementen voor je lunchbox aan te dragen, maar ook doordat elk hoofdstuk voorzien is van leuke en gezonde recepten. Zonder al teveel poespas.

Afgelopen maand trakteerde ik mezelf elke avond op 1 á 2 hoofdstukjes en ik ben er echt wijzer van geworden. Hier en daar had het boek best nog wat uitgebreider mogen zijn of iets dieper op onderwerpen in mogen gaan, maar er komt al ontzettend veel in aan bod. Wat mij betreft een echte aanrader! En helaas ben ik er alweer doorheen. Kom maar door met deel 2.

Ook nieuwsgierig geworden? Je kunt het boek voor 19,99 kopen bij Bol.com via deze link.

Deze review is mede mogelijk gemaakt door Kosmos Uitgevers.

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

2 berichten over “Review: Eet als een expert

    1. Haha, nee dat lijkt mij ook lekkere goede optie voor een boterham hagelslag! Maar wel fijn voor dat broodje tussen de middag.

      Ik heb ook wel eens Amerikaanse cakes gezien waarin zij mayo als vervanger voor boter in cakes gebruiken, nu wel nieuwsgierig naar geworden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *