Ga naar de inhoud
Review: A Healthy Piece of Cake
Reviews 16 augustus 2017

Review: A Healthy Piece of Cake

Review: A Healthy Piece of Cake

Ja jongens. Van dit soort boeken word ik vrolijk. Weten jullie die healthy piece of cherry mocha ganache van laatst nog? Jullie waren er dol enthousiast over. Dat recept kwam uit dit prachtboek, ‘A Healthy Piece of Cake’ van Corinne Weijschedé. Tijd voor een totale review van dit plant based bakboek!

WAT KUN JE VERWACHTEN?
Een bakboek met 80 zoete recepten om op een meer gezonde manier van zoete baksels te kunnen genieten. Corinne gebruikt het liefst pure ingrediënten en eet grotendeels plantaardig. Veel recepten zijn daarom lactosevrij, maar ook vegan en glutenvrij. Zo kan iedereen meegenieten. Eigenlijk zegt haar motto al genoeg: Love Food That Loves You Back!

Met name het ‘raw cakes’-onderdeel is heel prominent aanwezig en telt veel recepten. Voor het maken van ‘raw cakes’ worden de ingrediënten voor de taarten niet boven de 45 – 48 graden verhit, waardoor alle voedingsstoffen bewaard blijven. Denk aan taartjes zoals the cherry mocha ganache, maar ook mijn vegan kokos limoencheesecake, vegan frambozentaart of deze zomerse vegan taart zijn voorbeelden van ‘raw’ cakes. Hiernaast vind je ook heerlijke baked treats, ontbijtjes, toppings, parfaits en smoothies in het boek. Laten we een kijkje nemen:

IMG_7016

IMG_7011

IMG_7017

IMG_7012

IMG_7014

WAT VIND IK ER FIJN AAN?

Het boek is mooi vormgegeven en heeft een fijne vibe. Ik krijg meteen zin om te bakken! Dat komt misschien ook doordat de recepten inspirerend zijn, anders dan je gewend bent. Dat vind ik tof. Corinne maakt gebruik van natuurlijke ingrediënten en bakt met minder zoetmiddelen en vet. Helemaal in mijn straatje. Ook vind ik het top dat de meeste recepten vegan en glutenvrij zijn. Dit wordt trouwens bij elk recept netjes aangegeven, net zoals de moeilijkheidsgraad.

Door het boek heen vind je ook mooie sfeerfoto’s, van baksels of van Corinne zelf, en af en toe meer informatie over ingrediënten. Waarom dit gezond is en zij dit gebruikt in haar recepten.

IMG_7013

IMG_7015

MIJN EINDOORDEEL

Voor iedereen die net zoals ik op een meer gezonde manier wil genieten van zoete taartjes en ontbijtjes, is dit boek een echte aanrader! Zeker als je veganistisch eet en/of gek bent op raw cakes, dan is dit boek een must-have vol nieuwe, inspirerende recepten. Daarnaast staat het boek ook niet verkeerd als het ergens rondslingert in je woonkamer 😉

PRAKTISCHE INFO

Je shopt dit boek via deze link voor €40,70.
Schrijver: Corinne Weijschedé
Uitgeverij: Boekengilde
Aantal pagina’s: 237

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

2 berichten over “Review: A Healthy Piece of Cake

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *