Nog één laatste lekkertje voor op je Paasontbijt of -brunchtafel: een glutenvrije, vegan pompoencake die superlekker smaakt met een goede laag vegan (‘boter’)spread.
Een pompoenbrood stond al zó lang op mijn lijstje en toen ik de nieuwe plantaardige spreads van Flora opgestuurd kreeg wist ik dat dit het moment was om ervoor te gaan. Het is gelukkig ook totaal niet lastig om te maken, wel zo fijn met Pasen. Als je al puree hebt gemaakt van de pompoen heb je dit broodje binnen 10 minuten in de oven staan.
En man wat is dit lekker! Zeker wanneer de cake nog warm uit de oven komt en de spread er lekker op wegsmelt. Flora is trouwens een nieuw merk op het gebied van 100% plantaardige & natuurlijke spreads, zonder conserveermiddelen of kunstmatige kleur- of geurstoffen. Like. Het doet denken aan boter, maar is gemaakt op basis van shea-olie, kokosolie en amandelpasta. Ik was echt positief verrast door de fijne smaak en structuur. Op dit pompoenbrood smeerde ik de ongezouten spread, maar er is ook een gezouten versie. Die zou bijvoorbeeld lekker bij dit pompoenbrood smaken wanneer je de speculaaskruiden vervangt door Italiaanse kruiden en nog wat zaden of pitten door het beslag mengt.
Dit recept is gesponsord door Flora. Ik laat mijn mening hier natuurlijk niet door beïnvloeden en plaats enkel content waar ik volledig achter sta.Lees hier meer over in mijn disclaimer.