Onweerstaanbaar is deze chocomousse brownietaart zeker. En niet van ‘echt’ te onderscheiden, zoals mijn moeder het mooi verwoordde.
Want ja, voor de meesten is een taart waar geen suiker, meel, boter en zelfs geen oven aan te pas komt geen echte taart. Daar denk je wel anders over als je deze vrolijke vriend heb geproefd. Gemaakt van pure ingredinten, dus helemaal vegan, en daarnaast ook glutenvrij. Ik maakte ‘m al een weekje te vroeg voor mijn moedertje, maar dit is natuurlijk een echter chocolade topper voor moederdag.
Wat je kan verwachten? Een smeuge browniebodem, gemaakt met noten, dadels en cacao. Zo makkelijk, maar zó lekker. Van het browniedeeg kun je ook heel goed snackballetjes rollen voor een powerboost. De brownietaart is gevuld met een pure, romige chocomousse waarvoor avocado’s de basis zijn. Echt verbazingwekkend lekker en ‘echt’, ik kon er niet vanaf blijven. En dan al het rode fruit als topping, die maken het met hun frisheid he-le-maal af.
Het taartje is wat kleiner (gemaakt in een springvorm van 20 cm), maar best wel heavy. Je kunt er zeker 10 punten uit krijgen, want zo’n puntje vult aardig.
EASY VEGAN MET JULIE
De basis voor dit recept komt uit het boek ‘Easy vegan met Julie’, mijn favoriete kookboek op dit moment. Er staan hele toegankelijke, uiteenlopende vegan recepten in. Alle recepten zijn gluten- en lactosevrij en bevatten geen geraffineerde suikers. De fotografie is mooi, de recepten zijn lekker en bevatten gelukkig niet teveel onmogelijke ingredinten. Ook heb je de meeste recepten vrij snel gemaakt. Love it. Je shopt ‘m hier.
Recensie mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Lannoo.