Deze vegan bloemkoolsoep met kokosmelk en smoked paprika kruiden is echt zo’n lekker en makkelijk recept. Die gaat in mijn favorieten! Zacht & romig met een combi van Oosterse Ć©n Hollandse ingrediĆ«nten.
I love soup! Zeker als je meerdere gangen maakt voor een diner, dan is een soep een fijne ātussenāgang. Je kunt het voorbereiden en het is een mooie afwisseling tussen andere koude amuses en voorgerechten.
Vegan bloemkoolsoep maken
Deze vegan bloemkoolsoep met kokosmelk en smoked paprika kruiden een combinatie van Oosterse (gember en kokosmelk) en puur Hollandse (hello bloemkool en wortel) smaken, waardoor je deze soep goed in de winter Ʃn zomer kan serveren.
Voor dat je de soep in de pan maakt, rooster je de bloemkool eerst. Dit heb ik gedaan omdat de bloemkool op die manier een veel rijkere smaak krijgt. Bloemkool is van zichzelf een vrij neutrale groente.

Vegan zes gangen menu
Dit is alweer de derde gang van het vegan zes gangen diner dat ik voor Thomas maakte. Het complete menu van dit vegan zes gangen diner vind je hier:
Gang 1: Komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus
Gang 2: Slakuipjes met bloemkool tabouleh
Gang 3: Bloemkoolsoep met kokosmelk en smoked paprika
Gang 4: Mexicaanse bonenburger met portobellos
Gang 5: Citroen spoom
Gang 6: Kokos limoencheesecake

Bloemkoolsoep met kokosmelk: tips
Een paar laatste tips voordat je met dit recept voor bloemkoolsoep met kokosmelk aan de gang gaat, omdat ik wil dat je het allerlekkerste resultaat zult hebben.
- Let op dat je smoked paprika kruiden gebruikt en geen gewoon paprikapoeder. Er is een enorm smaakverschil.
- Wees niet te gretig met het gebruik ervan, want smoked paprika is heerlijk, maar ook erg uitgesproken.
- Gebruik een staafmixer met hoog wattage, dat zorgt voor een zijdezachte structuur van je soep. Mmm!
- Kies voor volle kokosmelk in de bloemkoolsoep. Geen light. Dit is zoveel lekkerder bij deze soep.
Ingrediƫnten
- 1 bloemkool
- 3 wortels
- 1 grote witte ui
- Flinke duim gember
- Teentje knoflook
- 1 blik kokosmelk
- 1 literbouillon
- 1/2 tl smoked paprikapoeder
EVT.
- Wat komijnpoeder
- Limoentje (serveren)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de bloemkool in stukjes, leg ze op de bakplaat en bak in 25 minuten goudbruin. Hou een paar kleine stukjes bloemkool apart voor het serveren.
- Zet een (soep)pan op het vuur met wat olie, de fijngesneden gember, knoflook, ui en wortels. Bak dit twee minuutjes door en voeg dan ook de bloemkool, de liter bouillon en de kokosmelk toe. Laat dit op laag vuur een half uurtje doorkoken tot de wortel zacht genoeg is.
- Maal het geheel dan fijn met de staafmixer en breng op smaak met smoked paprikapoeder en eventueel nog wat komijnpoeder.
- Serveer elk kommetje soep met een paar kleine roosjes bloemkool, een kneepje limoensap en een beetje smoked paprikapoeder.
Pssst. Heb je de tips die boven het recept staan doorgenomen?