Ga naar de inhoud
Zo maak je mooie appelroosjes
Basisrecepten 27 maart 2019

Zo maak je mooie appelroosjes

Zo maak je mooie appelroosjes

Het zag er zo simpel uit, maar er bleek iets meer bij te komen kijken in praktijk. Ik laat je zien hoe je de mooiste appelroosjes maakt en welke gouden tips je daar bij nodig hebt.

Jullie zagen laatst al de pretty appelroosjes laagjestaart op mijn Instagram voorbij komen. Voordat ik dat pareltje met jullie deel, laat ik zien hoe je die fijne appelroosjes maakt. Zolang je weet wat je vooral wel of niet moet doen, is dat prima te doen. Ik volgde het recept van onderstaande video en het kan geen kwaad om die even te bekijken voor je begint. Wel heb ik het recept uiteindelijk aangepast, omdat ik (bijvoorbeeld) de jam geen goede toevoeging vond en niet eens terug proefde in de roosjes. Door naar de tips! You ready?

Tip 1: Maak de appelplakjes met een kaasschaaf. Helaas was die van m’n zus bot, waardoor dat niet ging en ik het met een mes deed. Dan krijg je ze niet dusdanig dun, dat ze zich op laten rollen tot zo’n prachtig roosje. Pak dus echt die kaasschaaf, anders zitten de roosjes straks tegen het plafond door de frustratie van kapot gaand bladerdeeg.

Tip 2. Ze moeten (verbazingwekkend) lang in de oven, anders wordt niet al het bladerdeeg gaar dat tot diep in het midden van het roosje nog verstopt zit. Wees niet eigenwijs, want dan knaag je straks op een halfgare deegbal.

Tip 3. Must eat with salted caramel. Ondanks het gebruik van jam in het appelroosje, vonden wij het nogal een deeghap. Heel veel bladerdeeg en weinig appel (en ik hu van bladerdeeg, geloof me). Salted caramelsaus maakt dit gerecht af!

Zo maak je mooie appelroosjes

Zo maak je mooie appelroosjes

Zo maak je mooie appelroosjes

recept
Zo maak je mooie appelroosjes

Met deze gouden tips maak jij easypeasy de mooiste appelroosjes!

30 minuten + baktijd
24

Ingrediënten

Appelroosjes

*Het verse bladerdeeg van AH is gewoon vegan en lactosevrij! En vegan salted caramelsaus staat ook op 
Zoetrecepten
.

Bereiding

  1. Snijd de appels door midden en verwijder het klokhuis. Schaaf met een kaasschaaf hele dunne plakjes van de appels. Ze moeten z dun zijn dat ze uiteindelijk kunnen buigen nadat je ze kort hebt opgewarmd in heet suikerwater.
  2. Vol een pan met 500 ml water, het sap en de rasp van 1 sinaasappel en 150 gram suiker. Breng aan de kook tot de suiker volledig is opgelost. Zet het vuur dan uit. Doe hier al je appelschijfjes in voor 1 – 2 minuten en laat de appelschijfjes daarna uitlekken.
  3. Zet ondertussen een ingevette muffin bakvorm (12 stuks) klaar. Dit vind ik de makkelijkste manier om de appelroosjes in een mooie shape af te bakken, maar gewoon op een bakplaat afbakken kan ook.
  4. Rol het verse bladerdeeg uit en maak repen van ongeveer 3 cm breed. Leg de appelplakjes op de de bovenkant in de lengte, terwijl ze elkaar half overlappen.Bestrooi met wat kaneel. Vouw dan de onderste rand er weer overheen en rol op tot een roosje. Bekijk even dit filmpje als je geen snars begrijpt van mijn tekstuele uitlegpoging.
  5. Elk appelroosje dat af is kun je in een muffinvormpje zetten, zo blijft het appelroosje in een mooie vorm! Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  6. Bak de appelroosjes in 20 – 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Top bij het serveren af met een lekkere klodder salted caramel saus of slagroom!

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Zo maak je mooie appelroosjes" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *