Oliebollen
an sich zijn de bom als je het mij vraagt. Maar deze zoete hap is niet voor iedereen weggelegd. Heb je ooit bedacht om er hartige oliebollen van te maken? VET LEKKER!
Eline, vriendinnetje en hartige keukenprinses, kwam met dit grandioze idee voor hartige oliebollen. Zij houdt niet van zoete dingen (die mensen bestaan…) en droomde al jaren over hartige oliebollen. Ik was meteen fan, dus we hadden een hartige bakdate. Met als resultaat DRIE geniale ballen, waarvan ik vandaag de eerste deel. Deze goddelijke lorraine oliebol.Je weet wel, zoals de
quiche lorraine
maar dan in oliebolvorm. Smaakt een beetje zoals de perfecte ham-kaas croissant hoort te smaken. Hier werden niet alleen wij maar k onze mannen (die van tevoren lieten weten het concept ‘hartige oliebollen’ een smerig idee te vinden) ZEER gelukkig van. En je kunt ze gewoon vegetarisch maken met de vega speckjes van de vega slager, joepie.
Wat we nog meer maakten tijdens onze hartige oliebollen driedaagse? Hou je vast:
-
VEGA GEITENKAAS OLIEBOLLEN.
Met een lekker geitenkaasje, pijnboompitten en tijm. -
ITALIAANSE OLIEBOLLEN.
Een superlekkere lactosevrije n vegetarische Italiaanse oliebol.
Ga je toch liever voor zoet? In dit artikel deel ik mijn 3 favo zoete vullingen!