Het zag er zo simpel uit, maar er bleek iets meer bij te komen kijken in praktijk. Ik laat je zien hoe je de mooiste appelroosjes maakt en welke gouden tips je daar bij nodig hebt.
Jullie zagen laatst al de pretty appelroosjes laagjestaart op mijn Instagram voorbij komen. Voordat ik dat pareltje met jullie deel, laat ik zien hoe je die fijne appelroosjes maakt. Zolang je weet wat je vooral wel of niet moet doen, is dat prima te doen. Ik volgde het recept van onderstaande video en het kan geen kwaad om die even te bekijken voor je begint. Wel heb ik het recept uiteindelijk aangepast, omdat ik (bijvoorbeeld) de jam geen goede toevoeging vond en niet eens terug proefde in de roosjes. Door naar de tips! You ready?
Tip 1: Maak de appelplakjes met een kaasschaaf. Helaas was die van m’n zus bot, waardoor dat niet ging en ik het met een mes deed. Dan krijg je ze niet dusdanig dun, dat ze zich op laten rollen tot zo’n prachtig roosje. Pak dus echt die kaasschaaf, anders zitten de roosjes straks tegen het plafond door de frustratie van kapot gaand bladerdeeg.
Tip 2. Ze moeten (verbazingwekkend) lang in de oven, anders wordt niet al het bladerdeeg gaar dat tot diep in het midden van het roosje nog verstopt zit. Wees niet eigenwijs, want dan knaag je straks op een halfgare deegbal.
Tip 3. Must eat with salted caramel. Ondanks het gebruik van jam in het appelroosje, vonden wij het nogal een deeghap. Heel veel bladerdeeg en weinig appel (en ik hu van bladerdeeg, geloof me). Salted caramelsaus maakt dit gerecht af!