Naked carrot cake

Zoetrecepten

Oh hello sweet friday! Glad to see you again .Elke vrijdag trakteer ik jullie op een extra lekker, zondig, zonder grenzen zoet recept. Voor in het weekend, want dan mag je los gaan vind ik. Deze week: naked carrot cake. Een luchtige carrot cake laagjestaart!

NAKED CARROT CAKE

Jep, je leest het goed. Een naakte taart! Zo heet de decoratie techniek wanneer je de frosting aan de buitenkant van de taart zó strak afsmeert, dat je de lagen cake er doorheen ziet schemeren. Heel mooi vind ik dat. Deze naakte worteltjestaart maakte ik een half jaar geleden voor de verjaardag van mijn neefje. Ik kon ‘m niet meteen online zetten, omdat ik drie dagen later startte met mijn vegan challenge én daarnaast hoort carrot cake nu eenmaal meer bij het najaar. Gelukkig is het inmiddels al een weekje herfst!

Luchtige carrot laagjescake

Luchtige carrot laagjescake

Misschien weten jullie het nog: mijn neefje eet geen taart. En helaas ook niet deze carrot cake. Deze carrot cake had hij op de verjaardag van zuslief Carolien op en ging erin als zoete koek (ha koek, daar houdt ‘ie namelijk wel van). En dat terwijl ze er extra veel wortels in had verstopt en veel minder suiker in had gedaan. Een toprecept, ook ik kon er écht niet vanaf blijven.

Nu ben je benieuwd wat mijn neefje van de taart vond? Hij heeft ‘m niet willen proeven. Te druk met zijn nieuwe speelgoed en te koppig om onder dwang een stukje taart te proeven. Oh well, als je jarig bent beslis je. Ook als dat betekent dat je géén taart wilt. En geen zorgen, de taart is schoon opgegaan. Yum yum!

Luchtige carrot laagjescake

Luchtige carrot laagjescake

Zoetrecepten

Naked carrot cake

Door | 60 minuten + baktijd | 25 personen

Dit heb je nodig

 • 350 ml zonnebloem olie
 • 6 eieren
 • 300 gram fijne suiker
 • 600 gram geraspte wortel
 • 500 gram bloem
 • 2 el speculaaskruiden
 • 2 tl baking soda
 • 2 tl bakpoeder
 • 1/2 tl zout
 • 100 gram walnoten

 • 2x recept cream cheese frosting

En zo doe je het

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet 3 bakvormen met een doorsnee van 20 cm in en beleg met bakpapier.
 2. Klop met een mixer de olie samen met de suiker in 5 minuten tot een witte massa.
 3. Klop eerst de wortel en daarna de eieren er n voor n doorheen.
 4. Voeg alle droge ingredinten (behalve de walnoten) toe aan het beslag en mix een minuut door elkaar met de mixer.
 5. Hak de walnoten in stukjes en leg 20 gram apart. Roer de rest door het beslag. Verdeel het beslag over de drie bakvormen en bak in max. 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat de cakes volledig afkoelen voor je de taart gaat opbouwen.
 6. Bereid ondertussen 2x

  dit recept

  voorcream cheese frosting.
 7. Snijd de cakes eventueel bij zodat alle lagen mooi recht zijn.
 8. Kies een taartplateau en smeer hier een lik frosting op. Leg de eerste laag cake erop. Smeer hier een lekkere laag frosting op. Doe dit ook alvast voor de tweede en de derde laag en stapel ze vervolgens op elkaar. Knip drie rietjes af tot ze net iets korter zijn dan de hoogte van de taart. Steek deze als een driehoek van boven naar beneden in de cakes. Zo gaan de lagen niet glijden.
 9. Smeer de rest van de frosting tegen de zijkant van de taart. Smeer strak af met een taart schraper, tot je de lagen er doorheen ziet komen. Met de overige frosting kun je de bovenkant van de taart versieren. Ik gebruikte een rond spuitmondje om mooie toefjes te maken.
 10. Strooi de overgebleven stukjes walnoot op de taart en geniet!
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Naked carrot cake" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Bekijk ook