Ga naar de inhoud
Lemon curd taart met rood fruit
Taart 29 augustus 2015

Lemon curd taart met rood fruit

Lemon curd taart met rood fruit

Yes, dit is mijn nieuwe favo zomerse taart! Een crunchy zanddeegbodem, met daarop een mengsel van roomkaas en lemon curd, afgetopt met een lading verse, frisse rode besjes, aardbeien en blauwe bessen. Dit taartje straalt een en al zomer uit en past perfect op een mooie zonnige dag. Zoals op de verjaardag van mijn muti vorige maand. En als je de lemon curd al voorbereid hebt klaarstaan, dan heb je deze taart echt zó gemaakt. Toppertje dus deze lemon curd taart met rood fruit. En heel erg lekker.

Pssst. Een voorraadje lemon curd in je vriezer is echt  i  d  e  a  a  l. #tip

Lemon curd taart met rood fruit

 

Lemon curd taart met rood fruit

recept
Lemon curd taart met rood fruit

Yes, dit is mijn nieuwe favo zomerse taart! Een crunchy zanddeegbodem, met daarop een mengsel van roomkaas en lemon curd, afgetopt met…

Ingrediënten

Bereiding

  1. Begin met het maken van de lemon curd. Dit kun je ook gerust al enige dagen van tevoren doen. Laat volledig afkoelen voor gebruik.
  2. Maak vervolgens de zanddeegbodem, deze kun je ook prima de dag van te voren al maken zodat je op de dag zelf enkel alles in elkaar hoeft te zetten.
  3. Zorg dat de roomkaas, sour cream en lemon curd op kamertemperatuur zijn. Neem een beslagkom en mix hier de roomkaas in zacht. Voeg vervolgens de sour cream toe en mix tot het goed gemengd is. Doe nu hetzelfde met de lemon curd. Als je tussendoor blijft proeven kun je eventueel ook wat meer of minder lemon curd toevoegen.
  4. Verdeel dit mengsel nu over de volledig afgekoelde zanddeegbodem. Versier met verschillende soorten rood fruit en laat ongeveer 1 – 2 uur opstijven in de koelkast voor serveren. Snij niet te grote stukken, het is een machtig taartje. Geniet van het zonnetje en deze fijne lemon curd taart met rood fruit!

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Lemon curd taart met rood fruit" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *