Als je op zoek bent naar een echte, goed rode Amerikaase red velvet cake, opgebouwd in vier indrukwekkende lagen, dan zit je hier goed!
Wat is een Amerikaanse red velvet cake?
Red velvet cakes zijn eigenlijk gewoon vanille cakes, maar dan subtiel op smaak gemaakt met met cacaopoeder. Je vindt op Zoetrecepten al een recept voor red velvet cake, waarbij ik me vooral had gefocust op een diepere cacao-smaak. Daardoor kon de cake hoogstens donkerrood-bruin kleuren en dus in dit recept vond ik het belangrijk dat de structuur, smaak én kleur precies zo zijn zoals het hoort in een echte Amerikaanse red velvet cake.
Met dit recept kún je dus een machtig-prachtig rode kleur aan je red velvet cake geven. Ik maakte de epic fail dat ik te weinig rode kleurstof in huis had op het moment suprême. De cake die je op de foto ziet is daarom niet zo mooi rood als ik had gewild, maar het kan dus wel met dit recept. Oh en schrik niet van de lengte van het recept ziet: ik heb alles heel uitgebreid uitgelegd, zodat je begrijpt waarom je wat moet doen.
Hoe smaakt red velvet cake?
Deze Amerikaanse red velvet cake was heerlijk, zijdezacht, goed op smaak en de witte chocolade roomkaas frosting is echt the best en onmisbaar. Ik maakte mijn versie van deze cake aan de hand van het recept van de Amerikaanse baking queen ‘Cupcake Gemma‘.
Mijn red velvet taart werd wel vier lagen hoog, omdat de taart op tafel zou komen te staan op de 14e verjaardag van mijn lieve nichtje Sofie en deze suikertante graag met indrukwekkende baksels aan komt zetten. Ik geef je onder de foto’s ook nog een tip hoe je de taart het beste aan kunt snijden.
Welke materialen gebruikte ik voor deze red velvet taart?
Ik zou willen zeggen dat iedereen aan de slag kan met het recept voor deze red velvet taart, maar je hebt er toch wel degelijk een aantal bak materialen voor nodig. Tenminste, om de taart er zo uit te laten zien als op mijn foto’s. Onderstaande materialen heb ik gebruikt:
- 2x 20 cm bakvorm – je bakt twee cakes tegelijk af en die snijd je na het bakken horizontaal doormidden.
- 1x gladde spuitmond – hiermee spuit ik de room op elke laag en natuurlijk de toefjes bovenop.
- 1x (herbruikbare) spuitzak – het beste investeer je één keer in een herbruikbare spuitzak, om plastic waste te voorkomen.
- 1x deegschraper – om de zijkant van de taart glad af te strijken. Echt een topding vind ik het,
- 1x paletmes – deze vind ik handig voor de bovenkant of het bijwerken van kleinere hoekjes.
Hoe snijd je een laagjestaart aan?
Op verjaardagen word ik altijd gevraagd om de taart aan te snijden, zeker wanneer het een laagjestaart is. Daarom deel ik mijn pro-tip voor het snijden van zo’n enorme laagjestaart, zodat niemand meer bang is voor deze taak. 😉
Deze red velvet taart heeft vier lagen, dus daarom kun je ‘m ideaal in twee delen verdelen. Horizontaal dan dus, want op die kun je iedereen een puntje taart geven met twee lagen cake. Dat snijd niet alleen prettig, maar dat eet ook een stuk makkelijker dan een hoog monster stuk taart van vier lagen (dat daarnaast ook op geen enkel gebaksbordje past).
Goedemiddag,
Voor hoe veel personen is deze cake ongeveer? Hij lijkt zo groot.
Hij is ook echt gigantisch 🙂 voor 20-24 personen.
Heerlijk zeg!! Het derde recept wat ik in korte tijd van jouw site maak en weer een groot succes (na de cheesecake en lemon bars). Enorm bedankt!
Ik heb het recept door de helft gedaan, dan heb je alsnog een hele mooie taart en geschikt voor wat minder personen!
Deze frosting is echt de allerlekkerste die ik ooit heb gemaakt voor red velvet.
Twee puntjes voor het recept (misschien kijk ik er compleet overheen hoor maar ik denk het niet 🙂 )
Volgens mij staat er in het recept niet duidelijk wanneer de karnemelk toegevoegd moet worden en ook staat er niet dat de chocolade au bain marie moet worden verwarmt!
Bedankt voor weer een heerlijk recept!
Oh wat leuk om te lezen! Ik ben ook enorm fan van de crème en de taart zelf is inderdaad gigantisch 😉 . De karnemelk staat in stap 2 en van de chocolade stond bij de ingrdiënten, maar thanks voor het meedenken!
Hoi! Wat ziet dit recept er weer fantastisch uit en ik zou het dolgraag uitproberen! Is het ook mogelijk om met 1 vorm alles in 1x te bakken en de cake na het bakken in 4 delen te snijden? En eventueel langer bakken en/of op een andere temperatuur?
Je hebt dan grote kans dat het beslag niet goed rijst en erg massief wordt. Het heeft niet mijn voorkeur, dus ik durf ook niet te zeggen hoe je dat precies moet doen.