Ga naar de inhoud
Witte chocolade roomkaas frosting
Basisrecepten 03 augustus 2020

Witte chocolade roomkaas frosting

Witte chocolade roomkaas frosting

Voor mij is dit de lekkerste taartvulling of cupcake frosting die er bestaat. Een witte chocolade roomkaas frosting. Daarnaast is het ook een uitkomst voor iedereen die niet van botercrème houdt. Ondanks dat roomboter wel degelijk een ingrediënt is, proef je dit niet duidelijk in de frosting terug. Met een prachtig stevige, witte chocolade frosting als resultaat!

Witte chocolade frosting

Jahaaa, ik ben helemaal fan van deze witte chocolade frosting. Een koningin der taartvullingen en cupcaketoppings en absoluut de moeite waard om eens te proberen.De frosting past perfect bij red velvet cupcakes of red velvet taart, maar smaakt eigenlijk heel goed bij vele laagjestaarten of cakerecepten.

De frosting smaakt op zichzelf al erg lekker dankzij het vanille-extract, maar je kunt er ook een twist aan geven. Maak bijvoorbeeld eens een witte chocolade roomkaas frosting met citroen, door citroenrasp en -sap naar smaak door de frosting te mengen. Ditzelfde kun je doen met andere citrusvruchten, jam, kaneel of andere smaakextracten.

TIP! Voor de mooie toeven op onderstaande foto gebruikte ik een gladde spuitmond. Let er bij het spuiten van (cupcake) toeven altijd op dat je de spuitzak er recht boven houdt. Op die manier krijg je het mooiste resultaat.

witte chocolade frosting recept

Witte chocolade roomkaas frosting

Dit witte chocolade roomkaas frosting recept hangt tussen een roomkaasglazuur en een botercrème in. De frosting heeft de smaak van een roomkaasglazuur, maar tegelijkertijd de stevigheid van een botercrème. De smaak van de roomkaas, de witte chocolade en de vanille staat centraal. Doordat roomboter wel een ingrediënt vormt van de frosting, wordt het steviger dan de topping van een gemiddelde carrot cake. Dat is erg handig als je de crème voor een hoge laagjestaart gebruikt. Dat maakt deze witte chocolade roomkaas frosting ideaal als je niet van botercrème houdt, maar wel een stevige crème nodig hebt om je taart mee te vullen. 

Fondant en marsepein: ik raad het af om deze witte chocolade roomkaas frosting te gebruiken als onderlaag voor marsepein of fondant. Er zit teveel vocht in deze frosting en dat kan het marsepein of fondant aantasten. Hiervoor raad ik altijd aan om een 1:1 botercrème te gebruiken met gelijke delen suiker en boter.

witte chocolade roomkaas frosting maken

FAQ: Kan ik de roomboter ook weglaten?

Ja, dat kan zeker, maar vervang deze hoeveelheid in dit geval 1:1 door een stevige soort roomkaas. De frosting wordt hierdoor wel wat minder stevig en hoogstwaarschijnlijk minder geschikt om als vulling voor een hoge laagjestaart te gebruiken.

FAQ: Kan ik de frosting een kleur geven?

Dat kan absoluut. Let er daarbij wel op dat je kleurstoffen gebruikt die opgenomen worden door een vettige substantie. Ik gebruik het liefst deze kleurstoffen in pastavorm.

Witte chocolade roomkaas frosting

recept
Witte chocolade roomkaas frosting

Een makkelijk recept voor een witte chocolade roomkaas frosting, één van de lekkerste manieren om een taart te vullen of cupcake te decoreren.

10 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram roomboter
  • 150 gram roomkaas
  • 100 gram witte chocolade, gesmolten en afgekoeld
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille extract

Bereiding

  1. Smelt de witte chocolade au bain-marie en zet even opzij zodat het kan afkoelen.
  2. Mix ondertussen de roomboter in een aantal minuten zacht en luchtig, met een snuf zout. Voeg de poedersuiker toe en mix in 5 minuten tot een romig geheel.
  3. Voeg de afgekoelde witte chocolade toe en spatel erdoor. Doe hierna hetzelfde met de roomkaas en het vanille extract, maar gebruik de mixer om het in 2-3 minuten tot een luchtig geheel op te kloppen.
  4. Afhankelijk van de stevigheid van de frosting kun je deze direct gebruiken. Zet eventueel 10 – 20 minuten in de koelkast als dat nodig is.

Witte chocolade roomkaas frosting bewaren

Goed afgedekt tot 4-5 dagen in de koelkast houdbaar. Mix even door voordat je de crème verwerkt als je het net uit de koelkast hebt gehaald.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Witte chocolade roomkaas frosting" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 6

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

8 berichten over “Witte chocolade roomkaas frosting

    1. Helaas niet, dan kun je het beste een 1:1 botercrème gebruiken omdat daar zo min mogelijk vocht in zit die je marsepein of fondant kan beschadigen.

  1. Echt zó lekkerrrrrr!!
    Maak het voor de 5e keer om een stapeltaart te maken (met fondant wat (nog) nooit is misgegaan). De gasten weten inmiddels welke taart ze moeten kiezen, haha!
    Omdat Pasen en de verjaardag dit jaar samenvallen, maak ik wat extra en schep ik het op een bodempje kandijkruimels in een glazen bakje en giet ik er kuiltje mangopuree op waardoor het op een eitje lijkt. Ook erg jummie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *