WITTE CHOCOLADE ROOMKAAS FROSTING

Zoetrecepten

Deze witte chocolade roomkaas frosting is ook een goede vervanging voor een witte chocolade botercrème. Hoe dan ook zalig om je taart mee af te werken.

Deze koningin der taart-toppings moet je absoluut eens geprobeerd hebben. Ik heb het een witte chocolade roomkaas frosting genoemd, maar het zit eigenlijk tussen een roomkaasglazuur en een botercrème in. Het is steviger dan de topping van een gemiddelde carrot cake en dat is erg handig als je er een hogere laagjestaart mee wilt afwerken. Ideaal als je niet van botercrème houdt, maar wel een stevige crème nodig hebt om je taart mee af te smeren. Ik gebruikte deze witte chocolade crème bijvoorbeeld op deze red velvet cake.

TIP! Maak er eens een witte chocolade citroen crème van. Je kunt er het sap en rasp van 1 citroen doorheen mengen, of juist wat lepels lemon curd naar smaak toevoegen. Let met dit laatste wel op, de crème is al erg zoet.

witte chocolade roomkaas frosting

Zoetrecepten

WITTE CHOCOLADE ROOMKAAS FROSTING

Door | 10 minuten

Dit heb je nodig

  • 100 gram roomboter
  • 150 gram roomkaas
  • 100 gram witte chocolade, gesmolten en afgekoeld
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille extract

En zo doe je het

  1. Smelt de witte chocolade au bain-marie en zet even opzij zodat het kan afkoelen.
  2. Mix ondertussen de roomboter in een aantal minuten zacht en luchtig, met een snuf zout. Voeg de poedersuiker toe en mix in 5 minuten tot een romig geheel.
  3. Voeg de afgekoelde witte chocolade toe en spatel erdoor. Doe hierna hetzelfde met de roomkaas en het vanille extract, maar gebruik de mixer om het in 2-3 minuten tot een luchtig geheel op te kloppen.
  4. TIP: varieer eens door 1-2 tl kaneel of een ander soort extract door de frosting te mengen.
  5. BEWAREN: goed afgedekt tot 4-5 dagen in de koelkast. Mix even door voordat je de crème verwerkt als je het net uit de koelkast hebt gehaald.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "WITTE CHOCOLADE ROOMKAAS FROSTING" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

2 antwoorden op “WITTE CHOCOLADE ROOMKAAS FROSTING