Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Pistache tartelettes

Zoetrecepten

Als ik in een Franse patisserie ben kies ik altijd voor de taartjes met pistache vulling. Onwijs lekker vind ik dat. En ja, dan moet ik het zelf een keer uitproberen hè.

Een paar dagen geleden liet ik jullie al zien hoe je zelf pistache pasta maakt. Als je goed naar mij hebt geluisterd, staat deze al klaar op je aanrecht en kun je meteen aan de slag met dit recept!

Deze kleine pistache tartelettes hebben een brosse zanddeegbodem en een luchtige, romige pistache vulling. Nog lekkerder zou het zijn als je deze taartjes aftopt met een aantal frisse frambozen. Een gouden combinatie! Zoals jullie inmiddels al wel weten waren deze pistache tartelettes onderdeel van mijn tartelettefeestje en helaas waren al mijn frambozen al opgegaan aan deze vrolijke vriend: een chocolade taart met kokosvulling. Keuzes, keuzes. Maar, missie hoe dan ook geslaagd. Mijn eigen Franse tartelettes met pistache vulling:

Pistache tartelettes
Pistache tartelettes

Zoetrecepten

Pistache tartelettes

Door | 50 minuten + baktijd | 8 personen

Dit heb je nodig

    EXTRA

    • Muffin bakvorm
    • Ronde uitsteekvorm 10 cm
    • Spuitzak + spuitmondje

    En zo doe je het

    1. Maak de helft van dit recept voor zanddeeg en laat het rusten in de koelkast. Vet ondertussen een muffin/cupcake bakvorm in, hier zul je de bodempjes van de tartelettes in maken.
    2. Als het zanddeeg voldoende heeft gerust, rol je het deeg dun uit op een met bloem bestoven werkblad en steek je er met de uitsteekvorm van ongeveer 10 cm doorsnee 8 rondjes deeg uit. Deze rondjes verdeel je over de muffinvormpjes, zo ontstaat er automatisch een mooie rand. Deze rand moet ongeveer tot halverwege het muffinvormpje komen. Snijd eventueel nog netjes bij met een mesje zodat de rand mooi recht is. Prik een paar gaatjes met een vork in de bodem en bak blind af in ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Laat hierna volledig afkoelen.
    3. Neem een kom en mix hier de slagroom in stijf. Zet even opzij. Mix in een nieuwe kom de mascarpone zacht en voeg hier de pistache pasta en de poedersuiker aan toe. Als dit goed gemengd is leg je de mixer weg en gebruik je de spatel om de slagroom er rustig doorheen te vouwen. De vulling moet zijn luchtigheid behouden.
    4. Alle onderdelen zijn klaar. Je gaat nu de vulling in een spuitzak scheppen, met een spuitmondje naar keuze. Ik gebruikte een gladde van 1 cm doorsnee. Spuit alle tartelettebodempjes vol met de vulling en top eventueel nog af met wat aardbeien en fijngehakte pistache nootjes.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Pistache tartelettes" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    8 antwoorden op “Pistache tartelettes

    1. Hoi Mariette, ik heb ze gisteren gemaakt, heb eerst wat frangipane met frambozen erin op de bodems van de tartelettes gedaan en meegebakken, daarna de room erop, heerlijk! Bedankt voor al jouw recepten!

    2. Hi Mariette,
      Het is weer gelukt hoor!
      Lekker zanderig bodempje met een heerlijke vulling al zeb ik het zelf 😉.
      Oké, de presentatie laat wat te wensen over. Het is de 1e keer dat ik een spuitzak gebruik dus helaas ik zal moeten blijven oefenen, oefenen, oefenen. Goh, wat errug! 😁

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.