Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Aardbeien tartelettes met room

Zoetrecepten

Deze aardbeien tartelettes met room maakte ik voor het 40-jarig huwelijk van mijn ouders (vandaag!).

Na navraag bij mijn tante bleek dat mijn ouders geen bruidstaart hadden. Shock. Geen bruidstaart. Schijnbaar was dat vroeger niet zo gebruikelijk als nu. Toch kan ik me geen bruiloft heugen zonder bruidstaart. Gelukkig had mijn tante zichzelf op een foto van de bruiloft een taartje met aardbeien zien eten. Ha! Een aanknopingspunt.

De lekkerste gebakjes die ik me kan bedenken in combinatie met aardbeien, zijn aardbeien tartelettes met room. Een knapperige bodem, een romige vulling en heerlijke frisse aardbeitjes on top. Voor de romige vulling heb ik mijn recept voor banketbakkersroom gebruikt en deze gemengd met opgeklopte slagroom, daar wordt het net iets luchtiger van. En no worries over het tartelette deeg: makkelijk en failproof.

Liefste pap en mam, dit recept is voor jullie! Op nog minstens 40 jaar 😉

Aardbeien tartelettes met room

Ps. met dank aan tante Atie!

Zoetrecepten

Aardbeien tartelettes met room

Door | 45 min. + 75 min. bak/koeltijd | 8 personen

Dit heb je nodig

    BANKETBAKKERSROOM:

    • 2 vanillebonen
    • 500 milliliter melk
    • 4 eidooiers (M)
    • 90 gram fijne kristalsuiker
    • 40 gram maizena
    • 125 milliliter slagroom
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 1/2 zakje klopfix

    En zo doe je het

    1. Bereid het zanddeeg voor volgens dit recept. Terwijl het deeg rust in de koelkast. Begin je alvast met de banketbakkersroom.
    2. Zet een steelpannetje op het vuur met 400 ml melk, het merg van de vanillebonen en de leeggeschraapte bonen. Breng aan de kook.
    3. Neem een kom en meng hier de overige 100 ml melk, de eidooiers en de suiker in door elkaar met een garde. Klop als laatste de maizena erdoor heen tot het glad is.
    4. Wanneer de melk kookt kun je de vanillebonen er uithalen. Neem het pannetje van het vuur en giet de helft (terwijl je blijft roeren) over het suiker-eimengsel en roer goed door.
      Zet het pannetje weer op laag vuur en giet het mengsel terug bij de resterende melk in het pannetje. Breng het weer aan de kook en blijf roeren, het mengsel zal nu in gaan dikken. Dit duurt een aantal minuten. Wanneer de room de juiste dikte heeft bereikt giet je de banketbakkersroom in een schaaltje die je vult tot aan de rand en laat afkoelen. Dek af met vershoudfolie dat de room raakt.
    5. Haal na een uur het deeg weer uit de koelkast en snijd deze in 8 gelijke plakken. Druk deze in de tartelettevormpjes (10 cm doorsnee) en verdeel goed. Bak de taartjes blind af op 175 graden voor 12 minuten. Haal de taartjes dan uit de oven, verwijder de blindbakvulling en bak ze nog 8 minuten tot ze lichtbruin zijn. Laat volledig afkoelen.
    6. Klop de slagroom stijf met de klopfix en een zakje vanillesuiker. Als de banketbakkersroom volledig is afgekoeld kun je de slagroom hier voorzichtig doorheen vouwen, zonder dat het haar luchtigheid verliest.
    7. Was de aardbeitjes en snijd ze door midden of in vieren. Vul de afgekoelde tartelettes met de banketbakkersroom en beleg deze met aardbeitjes. Top eventueel af met poedersuiker en/of geschaafde amandelen.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Aardbeien tartelettes met room" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    10 antwoorden op “Aardbeien tartelettes met room

    1. hallo Manon,

      Ik heb ze ook gemaakt (heerlijk), maar ik had nog al moeite om de bodempjes uit de vormpjes te halen. Ik heb de vormpjes wel beboterd voor ik het deeg er in deed.

      Groetjes Petra

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.