Deze aardbeien tartelettes met room maakte ik voor het 40-jarig huwelijk van mijn ouders (vandaag!). Na navraag bij mijn tante bleek dat mijn ouders geen bruidstaart hadden. Shock. Geen bruidstaart. Schijnbaar was dat vroeger niet zo gebruikelijk als nu. Toch kan ik me geen bruiloft heugen zonder bruidstaart. Gelukkig had mijn tante zichzelf op een foto van de bruiloft een taartje met aardbeien zien eten. Ha! Een aanknopingspunt.
De lekkerste gebakjes die ik me kan bedenken in combinatie met aardbeien, zijn aardbeien tartelettes met room. Een knapperige bodem, een romige vulling en heerlijke frisse aardbeitjes on top. Voor de romige vulling heb ik mijn recept voor banketbakkersroom gebruikt en deze gemengd met opgeklopte slagroom, daar wordt het net iets luchtiger van. En no worries over het tartelette deeg: makkelijk en failproof.
Liefste pap en mam, dit recept is voor jullie! Op nog minstens 40 jaar 😉
Ps. met dank aan tante Atie!
Waar koop je die vormpjes?
Ik heb deze vormpjes volgens mij gewoon bij de Albert Heijn gekocht. Een AH XL heeft vaak een uitgebreide bakafdeling. Maar in kookwinkels vind je ze ook!
hallo Manon,
Ik heb ze ook gemaakt (heerlijk), maar ik had nog al moeite om de bodempjes uit de vormpjes te halen. Ik heb de vormpjes wel beboterd voor ik het deeg er in deed.
Groetjes Petra
Hi Petra, ik vet de vormpjes zelf altijd in met een bakspray. Die werkt voor mij erg goed. Ik laat de bodempjes eerst afkoelen en kan ze er daarna makkelijk uit tikken. Groetjes, Mariette
Wat kan ik anders gebruiken dan de tartellete vormpjes?
Je kunt het ook in een grote ronde taartvorm doen.
Welke maat tartelettevorm gebruik je meestal? 7 cm of 10 cm? (Bovenkant)
10 cm! 🙂 Bakse!
Hoi! Kan ik hier ook andere fruitsoorten voor gebruiken, bijvoorbeeld blauwe bessen of kiwi? Of is dit geen fijne smaak combinatie?
Zeker wel! Ik zou wel kiezen voor vruchten met een klein zuurtje erin of een aantal vruchten combineren.