Een no-bake vegan kokos limoencheesecake met een crunchy bodem en een zijdezachte fris-zoete limoenvulling die wegsmelt op je tong. Love!
Letterlijk het ‘een engeltje piest op je tong‘-gevoel, dat veroorzaakt deze vegan kokos limoencheesecake. Deze no-bake cheesecake heeft een crunchy bodem van nootjes, dadels en kokos. Daarop ligt een zijdezachte friszoetelimoenvulling die wegsmelt op je tong, afgetopt met geroosterde kokosvlokken en limoenrasp. Al overtuigd?
Thomas en ik aten een stukje perfecte kokos limoencheesecake bij By Lima in Haarlem . Een gezonde, biologische hotspot waar je absoluut heen moet als je in Haarlem bent. Na het eten van zo’n triggerend puntje taart tijdens mijn vegan challenge, kon ik niet wachten om zelf de keuken in te gaan. DIT MOEST IK OOK MAKEN. En ik ben over de top blij met het resultaat! Ja jongens, tot zover de perikelen uit het leven van een crazy pie lady.
Let wel op: als je deze taart gaat maken moet je de cashewnoten 8 uur in water laten weken, alleen dan krijg je een zijdezachte cashewvulling. Daarna moet je nog iets meer geduld hebben, want de taart moet ook nog keurig opstijven. Maar het resultaat is het z waard. Pinky promise.
Dit was de laatstegang van het vegan 6 gangendiner (i.v.m. een eerder mislukte ananascheesecake) en op jullie verzoek eerder online gekomen dan de citroen spoom. Dat lekkertje staat jullie aankomend weekend op te wachten.
Gang 1: Komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus
Gang 2: Slakuipjes met bloemkool tabouleh
Gang 3: Smoked paprika kokos-bloemkoolsoepje
Gang 4: Mexicaanse bonenburger met portobellos
Gang 5: Citroen spoom
Gang 6: Kokos limoencheesecake
Hoi hoi. Welke kokosmelk (dikke of heel vloeibare) gebruik je hiervoor en waar kan ik die vinden? En de kokosolie?
Hi Nele! Ik bedoel gewoon een blik kokosmelk zoals uit de supermarkt, dus lekker schudden en dan gebruiken. Geen kokosroom 🙂 . Ik gebruik zelf altijd biologische kokosolie van de AH.
Ja, ook ik heb vragen over de benaming: kokosmelk. Bedoel je de melk in blik waarvan het bovenste deel heel vast en zeer lekker is ? of gewone kokosmelk die je , zoals koemelk, in een brick koopt?
Groeten
M.Louise
Hi! Ik bedoel gewoon een blik kokosmelk uit de supermarkt, dus lekker schudden en dan gebruiken. Geen kokosroom 🙂
Hoi Mariette,
Gister deze taart geprobeerd te maken maar hij word niet goed stijf… iehhh….alles gedaan zoals hierboven dus snap het niet! Heb jij geen gelatine of agar agar gebruikt? Zou die vier eetlepels genoeg zijn om een hele taart op te stijven? Ik kan het niet uitstaan dat ie niet gelukt is 😉 Help!
Ohnee, dat is gek! Heb je ook geprobeerd om de taart eerst in de vriezer op te laten stijven en daarna terug te koelen naar kamertemperatuur voordat je ‘m eet?
Gelukt en is heerlijk. Limoensmaak is wel redelijk aanwezig, je moet er wel van houden. Maar smaak is fris. Ik wil deze bodem nog een keer proberen en vulling van aardbeien maken. Even mijn fantasie laten werken.
Wat fijn om te horen! Ik ben inderdaad voor de volle limoensmaak gegaan, love it. Heel benieuwd naar jouw aardbeienversie ook!
Hi, heb je ook een alternatief voor de amandelen en cashewnoten vanwege intolerantie? Ik ga de taart morgen proberen voor vrienden, benbenieuwd!
Ivm met een notenintolerantie? Gebruik dan pitten/zaden! Zonnebloempitten in combi met kokosrasp bv.
In één keer gelukt. En hij was héérlijk! Mijn man is super cheesecake fan, meestal citroen/limoen. Hij heeft deze meer dan goedgekeurd ;). Bedankt voor dit heerlijke alternatief!!
Yesss, zo leuk! Thanks!
Moeten de cashew noten gezoute of ongezoute zijn?
Ongezouten!
Het valt me op dat “gezondere ” recepten vaak veel cocos producten bevatten.
Maar help?? Wanneer je dit niet lust..? Is er dan een vervanger of kun je sommige elementen weg laten?
Al vast bedankt hoor!
Oei, je hebt hier ook een kokosliefhebber te pakken dus dat heeft er ook weer mee te maken. Je kunt het meestal prima vervangen. In de bodem bijvoorbeeld door 50 gram extra amandelen te hakken. Voor de vulling een andere volvette melk. Maar deze taart draait wel een beetje om de kokos qua smaak..
Ik heb de limoencake gemaakt en hij smaakt verukkeluk. Goed recept. Dankjewel.