Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Vegan kokos limoencheesecake

Zoetrecepten

Letterlijk het ‘een engeltje piest op je tong‘-gevoel, dat veroorzaakt deze vegan kokos limoencheesecake. Deze no-bake cheesecake heeft een crunchy bodem van nootjes, dadels en kokos. Daarop ligt een zijdezachte friszoete limoenvulling die wegsmelt op je tong, afgetopt met geroosterde kokosvlokken en limoenrasp. Al overtuigd?

Thomas en ik aten een stukje perfecte kokos limoencheesecake bij By Lima in Haarlem. Een gezonde, biologische hotspot waar je absoluut heen moet als je in Haarlem bent. Na het eten van zo’n triggerend puntje taart tijdens mijn vegan challenge, kon ik niet wachten om zelf de keuken in te gaan. DIT MOEST IK OOK MAKEN. En ik ben over de top blij met het resultaat! Ja jongens, tot zover de perikelen uit het leven van een crazy pie lady.

Let wel op: als je deze taart gaat maken moet je de cashewnoten 8 uur in water laten weken, alleen dan krijg je een zijdezachte cashewvulling. Daarna moet je nog iets meer geduld hebben, want de taart moet ook nog keurig opstijven. Maar het resultaat is het zó waard. Pinky promise.

Vegan kokos limoencheesecake

Dit was de laatste gang van het vegan 6 gangendiner (i.v.m. een eerder mislukte ananascheesecake) en op jullie verzoek eerder online gekomen dan de citroen spoom. Dat lekkertje staat jullie aankomend weekend op te wachten.

Gang 1: Komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus

Gang 2: Slakuipjes met bloemkool tabouleh

Gang 3: Smoked paprika kokos-bloemkoolsoepje

Gang 4: Mexicaanse bonenburger met portobello’s

Gang 5: Citroen spoom

Gang 6: Kokos limoencheesecake

Vegan kokos limoencheesecake

Zoetrecepten

Vegan kokos limoencheesecake

Door | 45 minuten | 10 personen

Dit heb je nodig

    BODEM

    • 150 gram dadels
    • 125 gram amandelen
    • 30 gram geraspte kokos

    VULLING

    • 175 gram cashews
    • 125 ml kokosmelk
    • 90 ml kokosolie
    • 3 el ahornsiroop
    • 4 limoentjes
    • Handje kokosvlokken

    En zo doe je het

    1. Laat de cashews 8 uur in een bak met koud water weken voor je met de vulling aan de slag gaat.
    2. BODEM. Beleg de bodem van een 20 cm bakvorm met bakpapier. Week de dadels 5 minuten in kokend heet water, giet daarna het water af en pers het vocht er goed uit.
    3. Maal de amandelen grof in de keukenmachine. Zet even opzij in een bakje. Maal dan de dadels tot een fijne massa in de keukenmachine. Meng hier de amandelen en de geraspte kokos doorheen. Schep dit in de bakvorm, verdeel gelijkwaardig en druk plat op de bodem. Zet de bodem in de koelkast.
    4. VULLING. Giet het water van de cashews af en laat uitlekken. Rasp ondertussen de schil van drie limoenen en hou de rasp van één limoen in een apart bakje. Pers het sap van de limoentjes uit, dit zou zeker 100 milliliter moeten zijn.
    5. Doe de cashewnoten, de kokosmelk, gesmolten kokosolie, ahornsiroop, rasp van twee limoenen en het sap van alle limoenen samen in de schoongemaakte keukenmachine en maal fijn tot er een zijdezachte vulling ontstaat. Dit kan 5 – 10 minuten duren. Proef of je het zoet/zuur genoeg vindt en voeg anders nog wat ahornsiroop of limoensap toe.
    6. Giet het mengsel op de bodem en laat een uur opstijven in de vriezer of een nacht in de koelkast. Als de taart uit de vriezer komt, moet ‘ie zeker een uur op temperatuur komen voor serveren. Rooster de kokosvlokken kort in de oven en strooi deze samen met de overgebleven citroenrasp over de taart.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Vegan kokos limoencheesecake" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    24 antwoorden op “Vegan kokos limoencheesecake

    1. Ja, ook ik heb vragen over de benaming: kokosmelk. Bedoel je de melk in blik waarvan het bovenste deel heel vast en zeer lekker is ? of gewone kokosmelk die je , zoals koemelk, in een brick koopt?

      Groeten

      M.Louise

    2. Hoi Mariette,
      Gister deze taart geprobeerd te maken maar hij word niet goed stijf… iehhh….alles gedaan zoals hierboven dus snap het niet! Heb jij geen gelatine of agar agar gebruikt? Zou die vier eetlepels genoeg zijn om een hele taart op te stijven? Ik kan het niet uitstaan dat ie niet gelukt is 😉 Help!

    3. Gelukt en is heerlijk. Limoensmaak is wel redelijk aanwezig, je moet er wel van houden. Maar smaak is fris. Ik wil deze bodem nog een keer proberen en vulling van aardbeien maken. Even mijn fantasie laten werken.

    4. Bij de benodigdheden voor de bodem staat ‘kokos’. Ik heb dus blokjes verse kokos gekocht. In de beschrijving van het bereiden van de bodem staat ‘kokosrasp’.
      Moet ik de kokos dan raspen, of bedoelde je de gedroogde kokosrasp??

      1. Hi Petra, sorry dat dit onduidelijk staat omschreven. Ik bedoelde inderdaad gedroogde kokosrasp, maar denk dat het ook prima kan met vers geraspte. Laat je me weten hoe het resultaat was? Ik pas het alvast aan in het recept!

      1. Hi Sam, ik ben bang dat dat niet gaat lukken.. Het mengsel moet namelijk echt een tijdje rondmalen in de foodprocessor tot het een mooie gladde massa is. Je kunt het proberen met de staafmixer, maar ik durf niet te zeggen of dat lukt.

    5. Hoi! Ik ben een beetje nieuw met het vegan bakken, maar wil deze taart super graag proberen te maken want hij ziet er heerlijk uit. Wat ik zou willen weten, gebruik jij altijd verse dadels in je bakrecepten of gedroogde dadels?
      Bedankt!

      1. Hi Elise, ik gebruik altijd verse dadels! Deze zijn zachter en dus makkelijker te bewerken. Daarnaast is er aan gedroogde dadels vaak een suikerlaagje toegevoegd en dat willen we niet 😉 Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

    6. hoi, ik heb geen vorm van 20 cm maar alleen van 25 cm, wordt de taart dan te dun denk je? Alternatief is een vierkante van 17x17cm. Wat is t beste denk je?

    7. Heeeerlijke taart ! Tip voor wanneer je geen 8 uur hebt om de cashews te weken, even 3 kwartier koken, zijn ze ook zacht en prima te gebruiken voor de vulling !

      Bedankt voor dit heerlijke recept !

    8. Hoi hoi,

      Kan ik een andere noot gebruiken ipv de amandelen? Ik ben daar allergisch voor..:(
      ( geen amandelen en hazelnoten) heb jij een lekker alternatief?

      Groetjes!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.