Geen pudding meer kunnen eten als vegan of lactose-intolerante? Dacht het niet! Deze vegan bananenpudding is niet alleen heerlijk romig, maar ook me-ga lekker.
Dat deze vegan bananenpudding een vet lekker toetje is had je vast al begrepen, maar als je de slagroom en dadels achterwege laat kan het ook prrrima door voor ontbijt. Voor de topping ben ik gegaan voor een combinatie van kokosslagroom, banaan, pindakaas en cacaonibs, omdat pindakaas en banaan zo waanzinnig lekker samengaan. De hoeveelheid slagroom die je op de foto ziet bleek alleen wat too much, dus wees gewaarschuwd.
Als bindmiddel heb ik in deze pudding natuurlijk geen gelatine gebruikt, maar ook geen agar-agar. Ik gebruik ze hoe dan ook liever niet, omdat het toch iets meer gedoe met zich meebrengt. Good old chiazaadjes doen hier het bindende kunstje. Lekker makkelijk!

recept
Romige vegan bananenpudding
Geen pudding meer kunnen eten als vegan of lactose-intolerante? Dacht het niet! Deze vegan bananenpudding is niet alleen heerlijk romig,…
Ingrediënten
PUDDING
- 500 ml amandel/light kokosmelk
- 120 gram rijpe banaan
- 40 gram chiazaadjes
- 60 gram rauwe cashews
- 50 gram dadels
- 1 tl vanille extract
TOPPINGS
Kokosslagroom
- 1 banaan
- Cacaonibs
Pindakaas
Bereiding
- Bereid de kokosslagroom evt. voor via
dit recept.
- Week de dadels een paar minuten in kokendheet water en giet vervolgens goed af.
- Meng alle ingredinten door elkaar en maal ze fijn in de blender. Laat dan een kwartiertje staan zodra de chiazaadjes kunnen trekken. Blender dan nog een keer tot een zo glad mogelijk geheel.
- Verdeel over vier potjes en zet een nacht in de koelkast om op te laten stijven,
- Schep in elk potje een eetlepel
kokosslagroom
, versier met dunne plakjes banaan, streep er wat pindakaas overheen en top af met de cacaonibs.