Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Lactosevrije kokosslagroom

Zoetrecepten

Normaal komt er op maandag altijd een #gezondigen receptje online. Deze lactosevrije kokosslagroom is misschien niet erg mager, maar wél vegan (en dus lactosevrij!) en belachelijk lekker.

Had ik dat al gezegd? Zo belachelijk lekker dat je gewoon met het kommetje slagroom en een lepeltje op de bank wilt gaan zitten. Who needs pie when you can have this?

De kokosslagroom is super makkelijk om te maken, je moet er alleen rekening mee houden dat je het blik kokosmelk een avond voor gebruik in de koelkast zet en niet de light versie gebruikt (kies voor minstens 25% vet). Anders zal de kokosroom niet van het kokoswater scheiden. Ze zal ook niet zo stevig worden als je gewend bent van ‘echte’ slagroom. Maar de smaak maakt álles goed.

En als je het dan toch ergens bij wilt combineren, dan tip ik je deze gezonde brownies.

Kokosslagroom

Zoetrecepten

Lactosevrije kokosslagroom

Door | 5 minuten | 8 personen

Dit heb je nodig

    • Blik kokosmelk
    • Scheutje ahornsiroop

    En zo doe je het

    1. Zet het blik kokosmelk de avond voor gebruik in de koelkast. Op deze manier scheiden het kokoswater en de kokosroom zich van elkaar.
    2. Schep de kokosroom uit het blik en doe dit in een kom. Mix dit met een mixer tot een zo luchtige mogelijke slagroom. Als de kokosslagroom een mooie dikte heeft bereikt mix je er een beetje ahornsiroop doorheen.

    TIP: Mix ook eens wat geraspte kokos of kaneel mee voor een meer speciale kokosslagroom.

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Lactosevrije kokosslagroom" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    13 antwoorden op “Lactosevrije kokosslagroom

    1. Ik gebruik altijd de versie met de meeste kokosvet. Gooi er een schep cacaopoeder bij, gewoon suiker naar smaak en klop flink op. Laat in de koelkast opstijven en klaar is je luchtige cacaopudding;-)!

    2. Welk merk kokosmelk heb jij gebruikt? ik heb het met de kokosmelk van Nutco geprobeerd maar….. het werd zelfs niet een heel klein beetje dikker…. ja, het blik had de hele nacht in de koelkast gestaan 🙂
      Het was wel lekker bij de nectarines van de bbq met mango sorbetijs 😉 aldus vriendin van zoon 😀

      1. Ohnee wat jammer! Heb je toevallig een Light-kokosmelk gebruikt? Daar lukt het namelijk niet mee. Ik heb het al wel eens met de Fair trade kokosmelk en de Bon Coco gemaakt!

        Dat toetje klinkt heeeerlijk trouwens!

        1. Toetje was heerlijk, recept van de gegrilde nectarines kwam van jou, het mango sorbetijs was mijn eigen idee… 😉 😀
          Nee, het was gewone kokosmelk ….. volgende keer dat ik het maak zal ik de Fair Trade ’s proberen!

            1. Om het toetje helemaal “af” te maken 😀
              Naast het mango sorbetijs had ik er slagroom bij gedaan en verkruimelde schuimpjes…. smullen dus 😀

              Ik zal het laten weten als het de volgende keer lukt met de slagroom!

              Ik ben echt super blij met al je veganistische recepten, zo kan de vriendin van mijn zoon toch meeëten zonder al te veel ingewikkelde toestanden 😀

    3. Ik hoop dat er iemand nog iets heeft aan mijn tip, maar zorg ervoor dat je kokosmelk een minimale vetpercentage van 25% heeft. Ik heb het ooit geprobeerd met kokosmelken van 8 – 10% en 11 – 13% vetgehalte (die haalde ik bij Amazing Oriental) en dat was een epische faal (alles bleef vloeibaar). Kijk ook even of er geen “guar gum” in de ingrediëntenlijst staat, want die verpest ook het een en het ander. Een goede kokosmelk is het witte blikje van Aroy-D (in rode letters), let wel dat je degene pakt met daarop de tekst “coconut cream / extrait de noixe de coco”!

      1. Wat een super tips! Thanks! Ik heb zelf altijd de coconut cream van KARA (vind ik alleen bij de toko), dat vind ik de allerbeste. Die hoef je niet eens te scheiden van de kokosmelk, zo puur is de room. Helaas zie je die nergens in de supermarkt.

    4. Het is mij helaas niet gelukt. Blikje achterin de koelkast (had het al een paar dagen eerder gehaald) en de room was echt superhard. Leken alleen blokken vet, met daaronder troebel kokoswater/melk… dus wel echt gescheiden! Dit kreeg ik niet romig:/ hoort het zo hard te zijn en had ik langer door moeten mixen of is mijn koelkast misschien te koud? Helpppp

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.