Normaal komt er op maandag altijd een
#gezondigen
receptje online. Deze lactosevrije kokosslagroom is misschien niet erg mager, maar wl vegan (en dus lactosevrij!) en belachelijklekker.
Had ik dat al gezegd? Zo
belachelijk lekker
dat je gewoonmet het kommetje slagroom en een lepeltje op de bank wilt gaan zitten. Who needs pie when you can have this?
De kokosslagroom is
super makkelijk
om te maken, je moet er alleen rekening mee houden dat je het blik kokosmelk een avond voor gebruik in de koelkast zet en niet de light versie gebruikt (kies voor minstens 25% vet). Anders zal de kokosroom niet van het kokoswater scheiden. Ze zal ook niet zo stevig worden als je gewend bent van ‘echte’ slagroom. Maar de smaak maakt lles goed.
En als je het dan toch ergens bij wilt combineren, dan tip ik je deze
gezonde brownies
.
Hallo zoetrecepten,
Giet je trouwens het kokoswater weg en lepel je daarna de kokosroom eruit?
Groetjes Mia
Hi Mia, dat klopt! De kokosmelk kun je nog bewaren voor een lekker wokje 🙂
Ik gebruik altijd de versie met de meeste kokosvet. Gooi er een schep cacaopoeder bij, gewoon suiker naar smaak en klop flink op. Laat in de koelkast opstijven en klaar is je luchtige cacaopudding;-)!
Aaaah, wat een goed idee! Chocolade cacaopudding, yum :).
Welk merk kokosmelk heb jij gebruikt? ik heb het met de kokosmelk van Nutco geprobeerd maar….. het werd zelfs niet een heel klein beetje dikker…. ja, het blik had de hele nacht in de koelkast gestaan 🙂
Het was wel lekker bij de nectarines van de bbq met mango sorbetijs 😉 aldus vriendin van zoon 😀
Ohnee wat jammer! Heb je toevallig een Light-kokosmelk gebruikt? Daar lukt het namelijk niet mee. Ik heb het al wel eens met de Fair trade kokosmelk en de Bon Coco gemaakt!
Dat toetje klinkt heeeerlijk trouwens!
Toetje was heerlijk, recept van de gegrilde nectarines kwam van jou, het mango sorbetijs was mijn eigen idee… 😉 😀
Nee, het was gewone kokosmelk ….. volgende keer dat ik het maak zal ik de Fair Trade ’s proberen!
Je brengt mij ook weer op goede ideeën 😉 Hoor graag van je of het de volgende keer goed lukt!
Om het toetje helemaal “af” te maken 😀
Naast het mango sorbetijs had ik er slagroom bij gedaan en verkruimelde schuimpjes…. smullen dus 😀
Ik zal het laten weten als het de volgende keer lukt met de slagroom!
Ik ben echt super blij met al je veganistische recepten, zo kan de vriendin van mijn zoon toch meeëten zonder al te veel ingewikkelde toestanden 😀
Heerlijk recept ook met een lepel honing erbij.
Waar kan ik het overgebleven vocht nog voor gebruiken ?
Smoothies bijvoorbeeld of de basis van een havermoutpap.