Yes! Een koolhydraatarme pompoen smoothiebowl. Zowel warm als koud mega lekker en echt een hartverwarmende bowl dankzij de speculaaskruiden.
Ik wilde al tijden een ontbijtbowl maken met pompoen. Eigenlijk in combinatie met havermout, maar dakannie tijdens de koolhydraatarme challenge van april. Omdat we naar New York vertrokken moest de pompoen in de koelkast rapido opgemaakt worden, dus besloot ik voor een koolhydraatarme pompoen smoothiebowl te gaan. Toch nog een ‘oranje recept’ zo vlak voor Koningsdag.. Jaja.
Het resultaat is lekker romig en kruidig geworden, dankzij de speculaaskruiden en (light) kokosmelk. Echt heerlijk. Ik voegde ook wat pecannoten toe voor een extra vullend effect. Je kunt ervoor kiezen om ‘m warm te eten, maar koud kan het ook prima! Aftoppen met wat kokosrasp, verse pecannoten en hennepzaad -andere zaden kunnen ook- en genieten maar.
Glutenvrij, lactosevrij, vegan en suikervrij. Iedereen kan hiervan genieten voor het ontbijt.