Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Knapperige granola

Zoetrecepten

Nom, wat stond dit al lang op mijn to-make lijstje: homemade knapperige granola. Met de nadruk op knapperig. Thomas en ik betrapten elkaar meerdere malen in de keuken, met de pot granola in de hand en een lepel in de mond. Deze granola overleeft het niet lang, dat beloof ik je.

Mijn eigengemaakte granola moest aan een aantal punten voldoen:

1. Ze moet knapperig zijn. Voor een knapperig resultaat is olie van belang, die zorgt ervoor dat het geen droog of sticky zooitje wordt. Ik gebruikte kokosolie, works like a charm! Daarnaast voeg je de gedroogde fruitjes pas achteraf toe. Anders drogen ze nog verder uit, wat zonde is van de smaak.

2. Ze moet gezond zijn en dus met zo min mogelijk toegevoegde suikers. Ik gebruikte een lekkere biologische honing, maar ahorn siroop of agave siroop kun je ook prima gebruiken.

3. Ze moet onweerstaanbaar lekker zijn. Check. Het meest magische ingrediënt in deze granola is de pecannoot. Varieer gerust met de ingrediënten, maar de pecannoten zijn een must. Zó lekker!

knapperige granola

 

knapperige granola

Zoetrecepten

Knapperige granola

Door | 10 minuten

Dit heb je nodig

    • 3 eetlepels kokosolie
    • 3 eetlepels honing
    • 250 gram havervlokken
    • 50 gram kokos
    • 75 gram amandelen
    • 75 gram pecannoten
    • 1 theelepel kaneel
    • 50 gram rozijnen of gedroogde cranberries

    En zo doe je het

    1. Hak de pecannoten en de amandelen grof. Zet alvast een bakplaat klaar met een bakpapiertje erop en verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Neem een kom en meng hier de havervlokken, kokos, amandelen, pecannoten en het kaneel in door elkaar. Zet even opzij.
    3. Zet een steelpannetje op het vuur met de kokosolie en de honing. Roer erin tot ze gesmolten & gemengd is en haal hierna van het vuur. Giet dit nu door de kom met droge ingrediënten en schep een aantal keer om, tot je het gevoel hebt dat het goed gemengd is.
    4. Stort dit op de bakplaat en bak in 15 – 20 minuten af tot ze mooi lichtbruin is geworden. Laat nu goed afkoelen. Tijdens het afkoelen zal de granola uitharden en lekker knapperig worden. Het gedroogde fruit kun je er hierna aan toevoegen, maar je kunt dit ook pas doen als je van een bakje yoghurt met granola gaat genieten. Bewaar luchtdicht in een goed afgesloten pot.

    ENJOY ZOETJES!

    Heb jij deze granola gemaakt? Laat dan in een berichtje achter wat je er van vond of welke lekkere combinatie jij hebt gemaakt. Delen via Facebook of Instagram is lief, want ik geniet graag mee! <3

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Knapperige granola" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    7 antwoorden op “Knapperige granola

    1. Begin vd week gemaakt en eet het nu elke ochtend door de yoghurt. Echt zo veel lekkerder dan granola uit een pak! Heb er nog stukjes dadel aan toegevoegd, lekker!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.