Ga naar de inhoud
Mokka granola
Gezonde bakrecepten 20 maart 2017

Mokka granola

Mokka granola

Ik heb het al eerder opgebiecht:

homemade granola

is zoiets dat ik

met de lepel uit de pot

eet. Zeker nu ik veel thuis werk gaat de granola er vrij rapjes doorheen.

Maar, verandering van spijs doet (nog meer?) eten, dus kwam ik op het idee van deze

mokka granola

. Een superlekkere granola met koffie-chocoladesmaak en daardoor met een

klein bittertje

erin. Alsof je hele pure chocolade eet, maar dan zonder chocola. Best gezond dus. En to-die-for-lekker in combinatie met een bakje

kokosyoghurt

.

Just saying.

IMG_5061

Mokka granola

recept
Mokka granola

Ik heb het al eerder opgebiecht: homemade granola is zoiets dat ik met de lepel uit de pot eet. Zeker…

5 minuten
10

Ingrediënten

  • 3 eetlepels kokosolie
  • 3 eetlepelsahornsiroop
  • 250 gram havervlokken
  • 150 gram hazelnoten
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 2 zakjes espressopoeder

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.
  2. Hak de hazelnoten grof en meng ze in een kom met de havervlokken en het cacaopoeder.
  3. Smelt de kokosolie en honing in een steelpannetje en meng hier het espressopoeder doorheen. Giet dit bij het havermoutmengsel en schep een aantal keren om tot het goed gemengd is.
  4. Verdeel het over de bakplaat, druk aan en bak af in 15 20 minuten. Laat hierna goed afkoelen. Tijdens het afkoelen zal de granola uitharden en lekker knapperig worden. Bewaar luchtdicht in een goed afgesloten pot.


TIP:

Ben je een echte zoetekauw? Voeg dan een eetlepel extra honing toe.


Enjoy zoetjes! Heb jij deze mokka granola gemaakt? Laat hieronder, via

Instagram

,

Facebook

ofSnapchat (zoetrecepten)een berichtje achter of een foto met de hashtag #zoetrecepten! LIKE! X Mariette

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Mokka granola" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

6 berichten over “Mokka granola

  1. Heb je misschien ook een veranger voor de espressopoeder? Ik ben namelijk anti koffie ivm de bittere smaak.
    Leuke website heb je trouwens!

  2. Hij staat nu af te koelen, en wat ruikt het heerlijk! Wat een goede variant op jouw andere granola-recept welke hier favoriet is!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *