Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Mokka granola

Zoetrecepten

Ik heb het al eerder opgebiecht:

homemade granola

is zoiets dat ik

met de lepel uit de pot

eet. Zeker nu ik veel thuis werk gaat de granola er vrij rapjes doorheen.

Maar, verandering van spijs doet (nog meer?) eten, dus kwam ik op het idee van deze

mokka granola

. Een superlekkere granola met koffie-chocoladesmaak en daardoor met een

klein bittertje

erin. Alsof je hele pure chocolade eet, maar dan zonder chocola. Best gezond dus. En to-die-for-lekker in combinatie met een bakje

kokosyoghurt

.

Just saying.

IMG_5061

Zoetrecepten

Mokka granola

Door | 5 minuten | 10 personen

Dit heb je nodig

  • 3 eetlepels kokosolie
  • 3 eetlepelsahornsiroop
  • 250 gram havervlokken
  • 150 gram hazelnoten
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 2 zakjes espressopoeder

En zo doe je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.
  2. Hak de hazelnoten grof en meng ze in een kom met de havervlokken en het cacaopoeder.
  3. Smelt de kokosolie en honing in een steelpannetje en meng hier het espressopoeder doorheen. Giet dit bij het havermoutmengsel en schep een aantal keren om tot het goed gemengd is.
  4. Verdeel het over de bakplaat, druk aan en bak af in 15 20 minuten. Laat hierna goed afkoelen. Tijdens het afkoelen zal de granola uitharden en lekker knapperig worden. Bewaar luchtdicht in een goed afgesloten pot.


TIP:

Ben je een echte zoetekauw? Voeg dan een eetlepel extra honing toe.


Enjoy zoetjes! Heb jij deze mokka granola gemaakt? Laat hieronder, via

Instagram

,

Facebook

ofSnapchat (zoetrecepten)een berichtje achter of een foto met de hashtag #zoetrecepten! LIKE! X Mariette

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Mokka granola" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

6 antwoorden op “Mokka granola

  1. Heb je misschien ook een veranger voor de espressopoeder? Ik ben namelijk anti koffie ivm de bittere smaak.
    Leuke website heb je trouwens!

  2. Hij staat nu af te koelen, en wat ruikt het heerlijk! Wat een goede variant op jouw andere granola-recept welke hier favoriet is!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *