Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Ijskoffie ijslolly’s

Zoetrecepten

YES! ik heb een Zoku Quick popmaker voor mijn verjaardag gekregen. Een apparaatje om ijslolly’s mee te maken, Je stopt de Zoku voor 24 uur in de vriezer. Daarna vul je de vormpjes simpelweg met een vulling en 7 minuten later heb je een ijsje. Ik heb inmiddels al een hele lijst met ijsjes die ik wil maken. Bosvruchten ijsjes, perenijsjes, mojito ijsjes, kokos/mango ijsjes en pina colada ijslolly’s. Heb jij nog meer ideeën?

We gaan van start met ijskoffie ijslolly’s! Ik ken weinig mensen die niet van ijskoffie houden in de zomer, dus waarom dan geen ijskoffie in een ijsje? Zo kun je ook als het superwarm is genieten van je shot cafeïne en een ijsje in één. Hoewel espressolover Thomas een hard hoofd had in deze ijsjes, heeft hij er achter elkaar twee opgegeten. Mission accomplished!

De makkelijkste en snelste manier om deze ijskoffie ijslolly’s te maken is door koffie met gecondenseerde melk te mengen. Gecondenseerde melk is melk waar het water gedeeltelijk aan is onttrokken en al suiker aan toe is gevoegd. Je koopt het gewoon in de supermarkt (meestal van het merk Friesche Vlag). Je kunt natuurlijk ook je eigen favoriete recept voor ijskoffie maken en die in een vormpje gieten.

Zoetrecepten

Ijskoffie ijslolly’s

Door |

Dit heb je nodig

Voor ongeveer 6 ijslolly’s:

  • 250 milliliter koffie
  • 125 milliliter gecondenseerde melk
  • 50 milliliter water

En zo doe je het

  1. Meng de 250 milliliter koffie met 100 milliliter gecondenseerde melk. Meng het goed en proef hierna even of het naar jouw smaak is, je kunt altijd nog koffie/gecondenseerde melk toevoegen. Zet het koffiemengsel in de koelkast om af te koelen.
  2. Meng ondertussen 25 milliliter gecondenseerde melk (ongeveer 2 eetlepels) met 50 milliliter water. Zo verdun je de gecondenseerde melk een beetje. Dit wordt een heerlijk zoet randje onderaan je ijsje.
  3. Vul de ijsvormpjes tot ongeveer 2 cm onder de rand met het koffiemengsel, steek de ijsstokjes erin en zet het in de vriezer of doe het in de Zoku popmaker. Wanneer het koffiemengsel is opgesteven kun je de verdunde gecondenseerde melk erop gieten tot aan het randje. Laat wederom opstijven en dan kun je genieten van je ijskoude cafeïne shot!
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Ijskoffie ijslolly’s" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

3 antwoorden op “Ijskoffie ijslolly’s

  1. Klinkt goed! Bedoel je met 250 ml koffie echt gezette vloeibare koffie of bedoel je daar puur de poeder mee?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *