Ga naar de inhoud
Ijskoffie ijslolly's
Drankjes & ijs(jes) 31 juli 2014

Ijskoffie ijslolly's

Ijskoffie ijslolly's

YES! ik heb een Zoku Quick popmaker voor mijn verjaardag gekregen. Een apparaatje om ijslolly’s mee te maken, Je stopt de Zoku voor 24 uur in de vriezer. Daarna vul je de vormpjes simpelweg met een vulling en 7 minuten later heb je een ijsje. Ik heb inmiddels al een hele lijst met ijsjes die ik wil maken. Bosvruchten ijsjes, perenijsjes, mojito ijsjes, kokos/mango ijsjes en pina colada ijslolly’s. Heb jij nog meer ideeën?

We gaan van start met ijskoffie ijslolly’s! Ik ken weinig mensen die niet van ijskoffie houden in de zomer, dus waarom dan geen ijskoffie in een ijsje? Zo kun je ook als het superwarm is genieten van je shot cafeïne en een ijsje in één. Hoewel espressolover Thomas een hard hoofd had in deze ijsjes, heeft hij er achter elkaar twee opgegeten. Mission accomplished!

De makkelijkste en snelste manier om deze ijskoffie ijslolly’s te maken is door koffie met gecondenseerde melk te mengen. Gecondenseerde melk is melk waar het water gedeeltelijk aan is onttrokken en al suiker aan toe is gevoegd. Je koopt het gewoon in de supermarkt (meestal van het merk Friesche Vlag). Je kunt natuurlijk ook je eigen favoriete recept voor ijskoffie maken en die in een vormpje gieten.

Ijskoffie ijslolly's

recept
Ijskoffie ijslolly's

YES! ik heb een Zoku Quick popmaker voor mijn verjaardag gekregen. Een apparaatje om ijslolly’s mee te maken, Je stopt de…

Ingrediënten

Voor ongeveer 6 ijslolly’s:

  • 250 milliliter koffie
  • 125 milliliter gecondenseerde melk
  • 50 milliliter water

Bereiding

  1. Meng de 250 milliliter koffie met 100 milliliter gecondenseerde melk. Meng het goed en proef hierna even of het naar jouw smaak is, je kunt altijd nog koffie/gecondenseerde melk toevoegen. Zet het koffiemengsel in de koelkast om af te koelen.
  2. Meng ondertussen 25 milliliter gecondenseerde melk (ongeveer 2 eetlepels) met 50 milliliter water. Zo verdun je de gecondenseerde melk een beetje. Dit wordt een heerlijk zoet randje onderaan je ijsje.
  3. Vul de ijsvormpjes tot ongeveer 2 cm onder de rand met het koffiemengsel, steek de ijsstokjes erin en zet het in de vriezer of doe het in de Zoku popmaker. Wanneer het koffiemengsel is opgesteven kun je de verdunde gecondenseerde melk erop gieten tot aan het randje. Laat wederom opstijven en dan kun je genieten van je ijskoude cafeïne shot!

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Ijskoffie ijslolly's" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

3 berichten over “Ijskoffie ijslolly’s

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *