Frisse gember citroenlimonade

Zoetrecepten

Van dit zonnige weer krijg je spontaan zin in een ijskoude limonade. Als het warm is drink ik het liefst frisse en niet al te zoet drankjes, zoals een homemade perzik sinaasappel ice tea bijvoorbeeld. Afgelopen maandag zette ik op de automatische piloot een kopje ‘warme thee’, met verse gember en citroen. Normaal vind ik dat superlekker, maar nu kreeg ik het niet weg. Ik vergat de kop en nam een uur later weer een slokje, toen ze al helemaal koud was geworden. Surprise surprise, muchos better! Ik gooide er meteen een paar ijsklontjes bij en dook mijn balkonnetje op. Heerlijk! En zó easy.

Voor mij was deze frisse suikervrije gember citroenlimonade perfect, maar als je meer houdt van een zoetje in je limonade dan voeg je gewoon wat honing toe.

Frisse gember citroenlimonade

 

Zoetrecepten

Frisse gember citroenlimonade

Door | 5 minuten | 6 personen

Dit heb je nodig

  • 1 flinke duim gember
  • 1 kleine citroen
  • 1,5 liter water
  • Evt. honing

En zo doe je het

  1. Verwijder de schil van de gember en snijd in plakjes.Gemberstukjes
  2. Snijd ook de citroen in plakjes en gooi de kontjes weg. Doe dit in een grote hittebestendige kom of kan. Je kunt nu eventueel een eetlepel honing toevoegen. Giet het kokende water erop, roer even door en laat afkoelen.
  3. Als het voldoende is afgekoeld kun je het in een mooie glazen fles of kan gieten en in de koelkast zetten om volledig te koelen. Serveer de frisse gember citroenlimonade met een ijsklontje en een vrolijk rietje.

Enjoy lieve zoetjes! En deel een foto’tje van jouw zonnige drankje via Facebook, Instagram of Snapchat. I like!

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Frisse gember citroenlimonade" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

2 antwoorden op “Frisse gember citroenlimonade