Ga naar de inhoud
Chocolade ijsbanaantjes
Gezonde bakrecepten 05 juni 2016

Chocolade ijsbanaantjes

Chocolade ijsbanaantjes

Bij die heerlijke zonnestralen hoort een frisse zoete snack. Daarom vandaag deze chocolade ijsbanaantjes. Dat klinkt een beetje gek, maar het zijn simpelweg gesneden, ingevroren bananenplakjes die je vervolgens in gesmolten chocolade dipt. Et voilà: een makkelijk en best gezond snackje. Echt een kleine treat.

Ook ideaal als je nog wat leftover bananen hebt die je niet wil laten vergaan. Ik heb het recept expres afgestemd op 1 banaan, dus als je meerdere bananen overhebt kun je het recept daar gemakkelijk mee vermenigvuldigen. Dus maak ze gauw, dan heb je vanavond of morgen deze lekkere koele chocolade ijsbanaantjes!

Chocolade bananenijsplakjes

Chocolade ijsbanaantjes

recept
Chocolade ijsbanaantjes

Bij die heerlijke zonnestralen hoort een frisse zoete snack. Daarom vandaag deze chocolade ijsbanaantjes. Dat klinkt een beetje gek, maar…

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 75 gram (vegan) pure chocolade
  • 1 theelepel kokosolie

Bereiding

  1. Leg een bakpapiertje klaar en snijd de banaan in plakjes. Leg de plakjes banaan op het bakpapier en rol het hierin in. Vries de plakjes banaan zeker een aantal uur op deze manier in, zo kun je ze als ze bevroren zijn gemakkelijk weer losmaken.
  2. Banaantjes in plakjes op het bakpapiertje
  3. Smelt de pure chocolade au bain-marie, samen met de kokosolie en meng goed door elkaar. Maak ondertussen de plakjes banaan los van het bakpapier en haal ze vervolgens één voor één door de gesmolten pure chocolade heen. Leg ze vervolgens weer op het bakpapier, laat ze volledig uitharden en doe dan in een bakje. Waarschijnlijk hardt de chocolade meteen uit door de kou. Bewaar het bakje in de vriezer en zo kun je elke keer een chocolade ijsbanaantje pakken als je er zin in hebt!

Makkelijk he? Enjoy zoetjes! Ook van die fijne zonnestralen. Enne, heb jij ze gemaakt? Let me know of laat het me zien via Facebook, Instagram of Snapchat (gebruikersnaam: zoetrecepten).

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Chocolade ijsbanaantjes" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

2 berichten over “Chocolade ijsbanaantjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *