Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Witte chocolade fudge met pistachenootjes en kokos

Zoetrecepten

Na het maken van de pretty frambozen tartelettes met witte chocolade ganache en pistachenootjes hield ik nogal wat van deze ingrediënten over. Ik hoefde er niet lang over te denken wat ik hier mee zou doen: héllo witte chocolade fudge met pistachnootjes en KOKOS!

Zonder al te hoge verwachtingen proefden we de fudge een dag later pas (want megaveel tartelettes), maar wow wat lekker! Zachte witte chocolade fudge, met crunchy pistachenootjes en de heerlijke smaak van kokos. Een perfecte kleine treat en zó simpel om te maken!

Witte chocolade fudge met pistachenootjes en kokos

Zoetrecepten

Witte chocolade fudge met pistachenootjes en kokos

Door | 15 | 20 personen

Dit heb je nodig

    • 100 milliliter slagroom
    • 200 gram witte chocolade
    • 200 gram pistachenootjes
    • 1 eetlepel kokos

    En zo doe je het

    1. Zet een vierkante bakvorm van ongeveer 15 bij 15 cm alvast klaar. Vet hem in en bekleed dan met bakpapier.
    2. Hak de pistachenootjes in grove stukjes en zet opzij.
    3. Zet een steelpannetje op het vuur en verwarm hier de slagroom in. Hak ondertussen de witte chocolade in kleine stukjes. Als de slagroom goed heet is geworden draai je het vuur uit en haal je de pan van het vuur. Voeg de witte chocolade toe en blijf roeren tot deze volledig is opgelost.
    4. Voeg de pistachenootjes toe aan het witte chocolademengsel, roer even door en giet dan in de bakvorm. Strooi de kokos er overheen en zet dan in de koelkast voor minstens vier uur om op te stijven.
    5. Haal een kwartiertje voor serveren uit de koelkast en trek de fudge aan het bakpapier uit de vorm. Snijd dan in stukjes van ongeveer 2 bij 3 cm.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Witte chocolade fudge met pistachenootjes en kokos" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    14 antwoorden op “Witte chocolade fudge met pistachenootjes en kokos

    1. Dankjewel voor de recepten, ik moet ze nog gaan maken.
      Maar ga het zeker doen, ze lijken mij zo lekker.
      Vriendelijke groet.
      Riet Wansink.

    2. Gebruik je onbewerkte pistachenootjes of gebrand en gezouten? De laatste kan ik alleen maar vinden, zelfs in de natuurwinkel, maar ik twijfel of dat wel smaakt… Nu hoor ik dat er ook gezouten witte chocolade bestaat…dus wie weet kan beide.

    3. Hi Mariette,

      Dank je wel voor dit lekkere recept! Eenvoudig te maken, maar je moet wel eventjes geduld hebben, voordat je kan gaan smullen.
      Ik had geen slagroom in huis, dus heb ik kookroom gebruikt.

    4. Ik had iets meer slagroom gebruikt omdat ik het een zielige bedoeling vond met 100 ml.. het mislukte dan ook. De fudge heeft niet helemaal goed kunnen stollen.
      Jammer, want de foto doet vermoeden dat je echt grote stevige fudge krijgt met 100 ml slagroom ( en een vorm van 15 bij 15 cm.) Het is echt te weinig om dezelfde grootte aan fudge van de foto te krijgen. 200 gram chocolade vond ik ook erg overheersend smaken. Wellicht een alternatief?
      Verder; Fijne website, ik heb al veel van je heerlijke recepten gemaakt. Keep up the good work!

      1. Ah wat jammer! Als je meer vloeistof bij de witte chocolade doet dan stolt het inderdaad niet meer, vandaar de armzalige hoeveelheid van 100 ml 😉 . Doordat er ook nogal een hoeveelheid aan vullingen door het mengsel gaat, heb je in totaliteit genoeg om een dergelijk bakvormpje te vullen. Je ziet alleen geen schaal op de foto van hoe groot de stukjes zijn gesneden natuurlijk. Voor deze fudge moet je wel echt van witte chocolade houden. Als het too much is, zou je meer vulling kunnen toevoegen, of een extra smaakje zoals de rasp van een citroen?
        Thanks alsnog voor de complimenten, hopelijk heb je wat aan mijn berichtje!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.