What’s cookin’ good looking? Een heerlijke en briljante koolhydraatarme gemarmerde chocolade cheesecake! YES! Want op Zoetrecepten mag binnen geen enkel thema een cheesecake ontbreken.
Begin deze week trapte Carolien de KETO (koolhydraatarme) challenge af met een mega interessant artikel en woensdag deelde ik een recept uit mijn boek PUUR ZOET,de aardbeien chiajam. Vandaag krijgen jullie een echte knaller voorgeschoteld: een koolhydraatarme gemarmerde chocolade cheesecake! Perfect voor bijzondere gelegenheden of verjaardagen! Heerlijk en een echte beauty voor het oog. Ik gebruikte pure chocolade van minimaal 70% (waar natuurlijk wel iets aan suiker in zit), maar je kunt er ook voor kiezen chocolade in te slaan die gezoet is met zoetstoffen.
Het recept en de foto is afkomstig van koolhydraatarm bakkende rockstar Oanh’s Kitchen . Oanh blogt, heeft al vier koolhydraatarme kookboeken op haar naam staan, een eigen webshop en dat alles sinds 2015. Ze is ooit begonnen met koolhydraatarm te eten door de wens om af te vallen, gevoelige darmen en eczeem. Drie dingen die zij perfect onder controle heeft gekregen dankzij haar koolhydraatarme voedingspatroon. Carolien ontmoette haar toen we vorig jaar op de Scheltema Food Market stonden, om mensen hapjes uit PUUR ZOET te laten proeven. We spraken af om recepten uit te wisselen op elkaars blog, et voil! Je kijkt er nu naar. Benieuwd welk recept Oanh van Zoetrecepten gaat delen? Hou dan ook haar Instagram in de gaten!
Welke zoetstof gebruikt u, volgens opschrift zoetstof jumbo is 0,5 gram zoetstof gelijk aan 5 gram suiker, dus 10x zo zoet
Which sweetener do you use, according to sweetener jumbo, 0.5 grams of sweetener equals 5 grams of sugar, so 10 times as sweet
Het staat bij de ingrediënten, een zoetstof die 2x zo zoet is.
It’s mentioned in the ingredient list, a sweetener that is 2 times as sweet as sugar.
Kan je ook cacao nibs gebruiken ?
In plaats van de chocolade? Nee helaas.