Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Peanutbutter jelly cheesecake

Zoetrecepten

Zet je schrap voor een nieuwe, gruwelijk lekkere taart binnen het cheesecake thema! Een peanutbutter jelly cheesecake met Hero frambozenjam. Dit. Wil. Je!

Yep this happened! Ik stopte de populaire Amerikaanse peanutbutter-jelly combo in een cheesecake! En dat werkte INTENS GOED. Ik had eigenlijk ook niet anders verwacht, want ik ben gek op pindakaas én jam. Als bodem gebruikte ik pindakoeken en in de vulling ging bijna een hele pot pindakaas, hallo dan. Voor de jamtopping gebruikte ik de frambozenjam van Hero en dan de ‘Minder Zoet‘-variant, want die vind ik het lekkerst en maakt het niet te zoet. Ik swirlde een deel van de jam door de bovenste laag cheesecake, voordat de taart de oven in ging. De rest van de jam smeerde ik eroverheen toen de cheesecake gebakken en afgekoeld was  Wel is het zaak om kleine puntjes te snijden van deze cheesecake, want de pindakaas maakt ‘m behoorlijk machtig.

Deze cheesecake is mijn nieuwste recept binnen de superleuke samenwerking met Hero jam. Misschien herinner je je de knapperige havermoutontbijttaart met frambozenswirl van eerder dit jaar nog wel, de gezondere bosvruchtenijstaart én een hele moederdagtafel vol met lekkere ontbijtrecepten samen met Laura en Sandra. Deze peanutbutter jelly cheesecake is een mega zondige kanjer in dit repertoire, maar zó ontzettend lekker. Must-try! Met Kerst komt er nog een Hero knaller aan. Stay tuned! En maak tot die tijd gewoon lekker deze cheesecake of de croissant wentelteefjes met aardbeienjam.

Peanutbutter jelly cheesecake

Peanutbutter jelly cheesecake

Dit artikel is gesponsord door Hero. Ik schrijf alleen over producten waar ik volledig achtersta. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Zoetrecepten

Peanutbutter jelly cheesecake

Door | 40 minuten + baktijd + opstijftijd | 16 personen

Dit heb je nodig

    BODEM

    • 300 gram pindakoeken
    • 80 gram boter

    VULLING

    • 600 gram roomkaas
    • 125 gram sour cream
    • 300 gram gladde pindakaas
    • 175 gram suiker
    • 3 eieren
    • 1 pot Hero frambozenjam, minder zoet

    En zo doe je het

    Peanutbutter jelly cheesecake

    1. Smelt de boter au bain-marie. Doe de pindakoeken in de foodprocessor en maal fijn. Meng de kruimels door de gesmolten boter en druk dit op de bodem van een springvorm van 22 cm (bedekt met bakpapier). Druk stevig aan.
      Peanutbutter jelly cheesecake
    2. Zet de springvorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt. Verwarm de oven voor op 140 graden. Zet alvast een vuurvaste lage kom gevuld met heet water onderin de oven. Dit verbetert het bakproces van de cheesecake.
    3. Neem een schone kom en mix hierin de roomkaas, sour cream, suiker en pindakaas tot een glad mengsel. Zet de mixer uit en spatel een voor een de drie eieren er doorheen. Giet de vulling in je gekoelde springvorm met de bodem.
      Peanutbutter jelly cheesecake
    4. Verdeel er drie flinke theelepels jam over en swirl deze er doorheen. Bak de cheesecake in de voorverwarmde oven in 65 – 70 minuten gaar. Check na 60 minuten even. De bovenkant moet droog aanvoelen en de randen steviger, verder mag ‘ie wiebelen.
      Peanutbutter jelly cheesecake Peanutbutter jelly cheesecake
    5. Zet de oven uit en laat de peanutbutter jelly cheesecake een uur op temperatuur komen. Haal de cheesecake dan uit de oven, snijd de randen los en laat verder afkoelen.
    6. Top de cheesecake af met een rijke laag Hero frambozenjam, Minder Zoet of doe dit pas bij het serveren. Zet de cheesecake minstens een nacht in de koelkast voor je ‘m aansnijdt.
      Peanutbutter jelly cheesecake
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Peanutbutter jelly cheesecake" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.