Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Bosvruchten-citroen ijstaart

bosvruchten-citroen ijstaart

Happy birthday to me! Dat vier ik met deze gezondere Hero bosvruchten-citroen ijstaart. Helemaal vegan en gemaakt met kokosyoghurt, mijn lievelings.

Als je midden in de zomer jarig bent dan is er eigenlijk niks lekkerders dan te trakteren op ijs, toch? De oven gaat in ieder geval niet aan vandaag ;). Deze ijstaart is een nieuw pareltje in mijn reeks met Hero jamrecepten! De ijstaart bestaat namelijk uit lagen romige kokosyoghurt met citroen en wordt afgewisseld door subtiele lagen Hero Minder Zoet bosvruchtenjam. Daarop een laag ingekookte blauwe bessen en granola. Een gi-gant-isch lekkere combinatie kan ik je vertellen. Want eigenlijk ben ik niet zo’n ijsfan, maar deze bosvruchten-citroen ijstaart heeft m’n hart gestolen.

Doordat ik het met kokosyoghurt maak, is de ijstaart lactosevrij en vegan! Maar je kunt ‘m ook prima met volle Griekse yoghurt maken. Doordat deze yoghurtsoorten al lekker romig zijn van zichzelf, heb je geen slagroom nodig en dat maakt de ijstaart een stuk magerder. De yoghurt maakte ik op smaak met citroen en een zoetmiddel naar keuze (ik gebruikte ahornsiroop), maar veel heb je niet nodig door de afwisseling met bosvruchtenjam.

KITCHENAID WINNEN!
En je kunt nog steeds elke maand kans maken op een klassieker van KitchenAid! Deze maand kun je de broodrooster winnen. Je hoeft alleen maar je eigen unieke recept met jam te uploaden op de Hero Jam Studio en dan doe je al mee. Hoe tof is dat?

Ik ga nu heel hard genieten van mijn ijstaart én van mijn verjaardag. Heb je zin in nog meer lekkere recepten met jam? Check dan de Hero Jam Studio!

bosvruchten-citroen ijstaart

Dit recept is gesponsord door Hero. Ik laat mijn mening hier natuurlijk niet door beïnvloeden en plaats enkel content waar ik volledig achter sta. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Zoetrecepten

Bosvruchten-citroen ijstaart

Door | 30 minuten + opstijftijd | 12 personen

Dit heb je nodig

  • 1250 ml kokosyoghurt
  • 2 citroenen
  • 4 el zoetmiddel
  • 1 pot Hero Minder Zoet Bosvruchten
  • 500 gram blauwe bessen (diepvries)
  • 250 gram granola

En zo doe je het

  1. Doe alle kokosyoghurt in een kom en rasp de schil van de citroen hierboven. Pers het sap van 1 citroen uit en meng dit er samen met de rasp doorheen. Maak op smaak met het zoetmiddel en voeg eventueel wat extra toe als je een zoetekauw bent.
  2. Bekleed een cakevorm van 30 centimeter met plasticfolie en laat dit aan de zijkanten overhangen. Neem de pot bosvruchtenjam en roer de jam stevig los met een lepel.
  3. Verdeel een kwart van het mengsel over de bodem van de cakevorm en strijk glad. Verdeel met een klein lepeltje 1/3e van de inhoud van de jampot over de yoghurtlaag en strooi er nog een paar blauwe bessen overheen. Herhaal dit twee keer en top tenslotte af met het laatste deel yoghurt en zet een nacht in de vriezer.
    Hero ijstaart
  4. Doe alle resterende blauwe bessen in een steelpan en voeg het sap van de resterende citroen eraan toe. Verwarm een aantal minuten op het fornuis terwijl je blijft roeren. Laat nu volledig afkoelen tot je het opdient.
  5. Haal voor het serveren de ijstaart met behulp van het plasticfolie uit de vorm en zet ‘m op een schaal of plank.
  6. Decoreer de ijstaart met de afgekoelde blauwe bessen en granola. Zowel mijn mokka granola, als ‘gewone’ granola of chocolade granola smaakt er lekker bij!
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Bosvruchten-citroen ijstaart" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

3 antwoorden op “Bosvruchten-citroen ijstaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.