Lemon curd cheesecake ijs

Zoetrecepten

Ha, het beste ijs van dit jaar is een feit. Kom hier maar eens overheen: lemon curd cheesecake ijs. Mt bastogne koekjes natuurlijk.

Best lastig om toffe ijssoorten te bedenken als je zelf niet echt van ijs houdt. Totdat ik bedacht dat ik ook gewoon een ijssoort kon maken van mijn favoriete taart! De legendarisch lekkere lemon curd cheesecake. Dat past dan weer perfect binnen het huidige cheesecake thema. Dit ijs is extra romig door de toevoeging van roomkaas in de basis en op smaak gemaakt met lemon curd. Daarnaast zit de lemon curd ook nog dr het ijs geswirld in combinatie met stukjes bastogne koek.

Liever een gezond ijsje? Wat dacht je van deze bosvruchten frozen yoghurt ijstaart!

Had ik al gezegd dat dit ijs mega makkelijk is om te maken? Je maakt het ZONDER ijsmachine en hoeft het geheel alleen maar een nachtje met rust te laten in de vriezer. Easy peasy lemon squeezy.

Lemon curd cheesecake ijs

Lemon curd cheesecake ijs

Zoetrecepten

Lemon curd cheesecake ijs

Door | 20 minuten + koeltijd | 12 personen

Dit heb je nodig

  • 500 ml slagroom
  • 300 gram lemon curd
  • 300 gram roomkaas
  • 300 ml gecondenseerde (kokos)melk
  • 15 bastogne koeken

En zo doe je het

  1. Bereid eventueel de lemon curd voor volgens dit recept en laat volledig afkoelen. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Doe de slagroom, 150 gram lemon curd, de roomkaas en 300 ml gecondenseerde (kokos)melk in een kom en mix net zo lang tot je een stevige, romige massa hebt. Dit duurt 5 – 10 minuutjes, dus het is het handigst met een staande keukenrobot.
  3. Breek 10 bastogne koeken in stukjes en zet een cakevorm (30 cm) klaar. Beleg de cakevorm met bakpapier.
  4. Giet 1/3e van het ijsmengsel in de cakevorm. Lepel de helft van de overgebleven lemon curd (150/2= 75 ml) erover en swirl erdoor met een satéprikker. Strooi de helft van de stukjes bastogne erover en herhaal het bovenstaande proces.
  5. Verdeel voorzichtig de laatste laag van het cheesecakemengsel erover, swirl de laatste lemon curd erdoor en top af met de resterende bastogne koekjes. Zet een nacht in de vriezer en GENIET!

Pssst. Nog wat volling over? Vul dan nog een paar n-portie-bakjes hiermee.

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Lemon curd cheesecake ijs" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette