Ga naar de inhoud
Basisrecept: zo maak je zelf hazelnootmeel
Basisrecepten 30 mei 2015

Basisrecept: zo maak je zelf hazelnootmeel

Basisrecept: zo maak je zelf hazelnootmeel

Voor sommigen misschien een open deur, maar voor velen ook niet: kun je zelf hazelnootmeel maken? Ja, zeker! Heel makkelijk zelfs.

Ik heb me er een tijd niet aan durven wagen nadat ik een grote hoeveelheid hazelnoten per ongeluk tot een notenpasta had omgetoverd, in plaats van tot hazelnootmeel. Dit gebeurt wanneer je de noten te lang in de blender doormixt en het vet uit de noten vrijkomt, waardoor er een soort notenpasta ontstaat. Je bent gewaarschuwd.

Maar waarom zou je zelf hazelnootmeel willen maken? Hazelnootmeel is niet alleen vrij duur, maar ook nog eens bijna nergens te vinden. Dat ontdekte ik omdat ik een Ferrero Rocher taart wilde gaan maken. Zo lekker! Maar dan heb je wel eerst hazelnootmeel nodig. Na menig speciaalzaak en natuurwinkel te hebben afgespeurd, was ik vastberaden om de hazelnoten eigenhandig in meel te transformeren. What seemed? It’s a piece of cake.

Dus zie je ergens een koopje voor een grote hoeveelheid hazelnoten? Neem ze vooral mee en check in onderstaande beschrijving hoe je super makkelijk zelf hazelnootmeel maakt. Hier heb ik alle recepten met hazelnootmeel voor je verzameld.

Basisrecept: zo maak je zelf hazelnootmeel

recept
Basisrecept: zo maak je zelf hazelnootmeel

Hazelnootmeel is ontzettend makkelijk om zelf te maken. Check hier hoe je dat het beste kunt doen!

5
1

Ingrediënten

  • Blanke hazelnoten
  • Blender / hakmolen staafmixer

Bereiding

  1. Verdeel de hoeveelheid hazelnoten in kleinere porties van 100 gram. Zo weet je zeker dat je alles goed fijn maalt, zonder dat het al te lang in de blender wordt gemixt. Op die manier verklein je de kans op notenpasta.
  2. Doe 100 gram hazelnoten in de blender / hakmolen en zet deze aan op de laag – medium stand voor ongeveer 5 secondes. Schud de blender ondertussen heen en weer in je handen zodat alles goed in de hakmolen terecht komt. Controleer dan of alle nootjes fijn zijn gemalen; zo niet, schep het dan om met een lepel (schraap het onderste fijngemalen meel goed naar boven) en mix voor nog enkele secondes.
  3. Klaar is je hazelnotenmeel! Doe het meel in een bakje en herhaal tot alle hazelnoten fijngemalen zijn. Bewaar in een luchtdichte pot, op een droge en donkere plek.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Basisrecept: zo maak je zelf hazelnootmeel" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.4 / 5. Aantal stemmen: 11

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *