Basisrecept: salted caramel botercrème

Zoetrecepten

Botercrème, ik hou er niet zo van. Ik eet mijn taart of cupcake liever zonder, maar bij het maken van epic taarten is een botercrème vaak een must. Gelukkig heb ik een manier gevonden om botercrème meer dan draaglijk te maken. Simpelweg door één magisch ingrediënt toe te voegen: salted caramel. Enough said.

Ik heb voor een simpele versie gekozen die heerlijk zacht en fluffy wordt door de boter lang genoeg te mixen voordat je de salted caramel toevoegt. Als je de caramelsaus al klaar hebt staan, heb je deze botercrème zo gemaakt.

Deze salted caramel botercrème is ideaal omdat ze heerlijk smaakt in combinatie met zowel chocolade als vanille cake. Met deze hoeveelheid kun je 18 – 24 toeven spuiten op cupcakes, of een flinke laagjestaart (3 lagen van 20 cm doorsnee) besmeren.

Salted caramel botercrème

Zoetrecepten

Basisrecept: salted caramel botercrème

Door | 10 minuten

Dit heb je nodig

En zo doe je het

  1. Zorg ervoor dat je de salted caramel al hebt voorbereid volgens dit recept. Als de salted caramel volledig is afgekoeld, kun je verder met de botercrème.
  2. Snijd 350 gram roomboter (op kamertemperatuur) in blokjes en mix deze voor zeker 5 minuten op hoge snelheid tot ze lichter, zachter en luchtiger wordt.
  3. Voeg de salted caramelsaus er aan toe en mix het geheel door tot het goed gemengd is. Proef even of je het zout genoeg vindt. Mix er anders nog een beetje zout doorheen. Je botercrème is nu klaar om mee te werken.
  4. Bewaar de botercrème in de koelkast. Bereid je de botercrème een dag van tevoren voor? Laat haar voor gebruik dan weer even op temperatuur komen en mix goed door.

Welk spannende baksel ga jij maken met deze salted caramel botercrème? Let me know en deel hieronder in de comments wat je er van vond, of deel een foto via mijn Facebookpagina of via Instagram met de hashtag #zoetrecepten! Vind ik héél leuk!

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Basisrecept: salted caramel botercrème" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Bekijk ook

11 antwoorden op “Basisrecept: salted caramel botercrème

  1. Ziet er heerlijk uit. Ik houd zelf ook niet zo van botercrème, dus dit kan een goede oplossing zijn. Ik ben alleen bang dat het maken van de salted caramel niet in een keer goed gaat, die suiker vind ik toch altijd lastig.

      1. Hoi, ik heb van vorige week nog salted caramel over (die appelkruimelcheesecake is heerlijk, evenals deze saus,mmmm!), maar weet niet precies hoeveel ik nu nog over heb en heb ook niet zoveel botercrème nodig denk ik. Wat is de verhouding boter/caramel ongeveer zodat ik deze toch kan maken voor op cupcakes? En moet ik de caramel eerst verwarmen voor ik deze bij de boter doe, aangezien hij in de koelkast staat? Bedankt vast!

  2. ik hou werl van botercreme maar dan van de swiss meringue boterroom… hieraan voeg ik allerlei confituren, nutella, gemalen oreo’s of ferrero rocher, etc. aan toe wat de boterroom echt erg lekker maakt.. heb nog nooit salted caramel gemaakt dus dàt wordt wel een uitdaging… deze ga ik dan ook aan de swiss meringue boterroom toevoegen om een taart te vullen… ben nu al verlekker op het resultaat 😉 dank je wel voor het recept van de salted caramel