Botercrème, ik hou er niet zo van. Ik eet mijn taart of cupcake liever zonder, maar bij het maken van epic taarten is een botercrème vaak een must. Gelukkig heb ik een manier gevonden om botercrème meer dan draaglijk te maken. Simpelweg door één magisch ingrediënt toe te voegen: salted caramel. Enough said.
Ik heb voor een simpele versie gekozen die heerlijk zacht en fluffy wordt door de boter lang genoeg te mixen voordat je de salted caramel toevoegt. Als je de caramelsaus al klaar hebt staan, heb je deze botercrème zo gemaakt.
Deze salted caramel botercrème is ideaal omdat ze heerlijk smaakt in combinatie met zowel chocolade als vanille cake. Met deze hoeveelheid kun je 18 – 24 toeven spuiten op cupcakes, of een flinke laagjestaart (3 lagen van 20 cm doorsnee) besmeren.
Ziet er heerlijk uit. Ik houd zelf ook niet zo van botercrème, dus dit kan een goede oplossing zijn. Ik ben alleen bang dat het maken van de salted caramel niet in een keer goed gaat, die suiker vind ik toch altijd lastig.
Ha eindelijk iemand die er ook niet van houdt! Dit is echt een ideale oplossing. En salted caramel maken is ook echt een makkie, je kunt mijn video ook altijd nog eens checken!
OMG dat klinkt echt zo ontiegelijk lekker!
Hihi thanks X
Dit gaat mijn zus heel lekker vinden, ze is ook niet zo van de botercreme
Whooo, perfecte oplossing!
Hoi, ik heb van vorige week nog salted caramel over (die appelkruimelcheesecake is heerlijk, evenals deze saus,mmmm!), maar weet niet precies hoeveel ik nu nog over heb en heb ook niet zoveel botercrème nodig denk ik. Wat is de verhouding boter/caramel ongeveer zodat ik deze toch kan maken voor op cupcakes? En moet ik de caramel eerst verwarmen voor ik deze bij de boter doe, aangezien hij in de koelkast staat? Bedankt vast!
De verhouding is ongeveer 1 op 1! Het is wel goed om de caramel even goed door te roerenn of op te warmen, maar ze mag niet meer warm zijn als je het aan de boter toevoegt.
Kan je ook de karamel gebruiken van een blikje melk Fries meisje dat je 3 uur gekookt heeft?
ik hou werl van botercreme maar dan van de swiss meringue boterroom… hieraan voeg ik allerlei confituren, nutella, gemalen oreo’s of ferrero rocher, etc. aan toe wat de boterroom echt erg lekker maakt.. heb nog nooit salted caramel gemaakt dus dàt wordt wel een uitdaging… deze ga ik dan ook aan de swiss meringue boterroom toevoegen om een taart te vullen… ben nu al verlekker op het resultaat 😉 dank je wel voor het recept van de salted caramel
Oeh wat tof! Ik ben benieuwd wat je precies gaat doen, leuk als je de verhoudingen nog wilt delen!