Basisrecept: cashewpasta Een ontzettend lekker en makkelijk recept om zelf cashewpasta te maken. En natuurlijk tip ik ook waarbij je deze cashewnotenpasta kunt eten en combineren. Cashewpasta maken Pindakaas, make place for my new best friend! Vanille cashewpasta, wat is dít lekker. En ok, eigenlijk kunnen pindakaas en cashewpasta prima naast elkaar in mijn voorraadkast leven, want deze cashewpasta is zachter en zoeter van smaak dan je van pindakaas gewend bent. Je kunt zo’n notenspread uiteraard ook zelf in de winkel kopen. Maar waarom zou je, als het zelf maken zó makkelijk is, plus een stukkie goedkoper als je de cashewnoten slim inkoopt. En dan kun je zelf bepalen welke smaak je er aan geeft (vanille, vanille!) en of je gebrande of ongebrande noten wilt gebruiken, bijvoorbeeld. Ik voegde een klein scheutje honing toe aan de cashewpasta voor dat extra zoetje. Vind ik lekker, maar dat hoeft niet natuurlijk. Je kunt ook een hartige variant maken en een flinke mespunt zout toevoegen, bijvoorbeeld. BAKTIP: de blender of foodprocessor die je gebruikt voor dit recept is van belang. Niet elke blender heeft de kracht om noten tot een mooie pasta te malen. Zelf gebruik ik deze Magimix en dan meestal met dit kleine opzetstuk. Cashewnotenpasta Cashewpasta smaakt lekker op een cracker, rijstwafel of smeer een laagje op een medjouldadel als je ’s middags zin hebt in een kleine zoete snack. Dat geldt trouwens ook voor je appeltje voor de dorst (of trek, eigenlijk..), een klein beetje van deze cashewnotenpasta maakt dat als tussendoortje nog lekkerder en meer verzadigend, Maarrrr, je kunt het natuurlijk ook gewoon door je cookie dough gooien. Check mijn gezonde recept voor cookie dough waar ik onder andere deze cashewnotenpasta doorheen meng. Nog een laatste recept tip met deze cashewnotenpasta: maak en vul je eigen bonbons met recept Basisrecept: cashewpasta Een ontzettend lekker en makkelijk recept om zelf cashewpasta te maken. En natuurlijk tip ik ook waarbij je deze cashewnotenpasta… Printen 10 minuten Ingrediënten 200 gram cashewnoten optioneel: vanilleboon optioneel: 1 tl honing of erythritol (voor een suikervrije vegan pasta) Bereiding Doe de cashewnoten, het merg van de vanilleboon* en de theelepel honing in de keukenmachine en maal het geheel fijn tot er een smeuge massa ontstaat. Afhankelijk van de krachtigheid van je keukenmachine duurt dit 5 – 10 minuten. Voeg eventueel een klein scheutje natuurlijke olie toe als het niet smeug genoeg wordt. * Als je geen vanilleboon kunt vinden, kun je ook een tl vanillepasta of vanillepoeder toevoegen. BAKTIP: de blender of foodprocessor die je gebruikt voor dit recept is van belang. Niet elke blender heeft de kracht om noten tot een mooie pasta te malen. Zelf gebruik ik deze Magimix en dan meestal met dit kleine opzetstuk.
ik leest in alle nootpasta recepten “eventueel kan je wat olie toevoegen”. Ik moet altijd olie toevoegen of ik zit met notenpoeder. waar ligt dit aan? Beantwoorden
In principe zou het niet nodig moeten zijn. Ik vermoed dat je foodprocessor niet krachtig genoeg is (of het mes niet scherp genoeg) om notenpasta te maken. Ik moet bij het maken van notenpoeder/meel nl altijd juist oppassen dat ik niet opeens notenpasta heb. Beantwoorden