Een klassiek Frans recept: de sabl, ofwel het
zandkoekje
. Een zandkoekje is een bros koekje, dat smelt op je tong. Ze is lovely om gewoon zo te eten, maar ook gemakkelijk te pimpen door gehakte hazelnoten,
nougatine
of bakvaste fruitblokjes door het deeg te mengen.
Je kunt de zandkoekjes natuurlijk ook aan elkaar vastplakken met een
hle lekkere vulling
ertussen. Daarover deze week meer. Iets met Valentijn. Maarr, nu eerst aan de slag met dit basisrecept!
NIET ZOMAAR (ZAND)KOEKJES
Dit recept voor sableetjes komt uit het bakboek ‘
Niet zomaar koekjes
‘, van Danny Capon. Danny Capon is vakleerkracht patisserie en technische vakken aan de gastronomische school Ter Groene Poorte en Syntra West en heeft al eerder een koekjesboek geschreven.
Niet zomaar koekjes
is een echte aanrader en bevat eindeloze koek-inspiratie met waanzinnig mooie foto’s. De beginnende koekenbakkers moeten de basisbereidingen wel extra goed lezen, omdat de recepturen aan de beknopte kant zijn. Zo legt hij in het hoofdstuk ‘basisbereidingen’ uitgebreid uit waar je op moet letten bij het afbakken van koekjes, met als resultaat dat hij bij geen enkel recept de baktijd noteert.
Als je het boek koopt via deze link, dan help je Zoetrecepten daar ook een beetje mee.
Uitgever: Lannoo
Wanneer doe je de nougatine er op? Ga ze zo eens proberen 🙂 Bedankt voor het recept!
Leuk Wendy! Je kneedt de nougatine gewoon door het deeg heen en bakt ze daarna af.